Vzw t smiske proj 2938 lezing Naar een duurzame landbouw in 2040 Meino Smit 7ffed

lezing: Naar een duurzame landbouw in 2040 (Meino Smit)

 Ons landbouwsysteem staat zwaar onder druk, maar een rake, oplossingsgerichte visie is voorhanden. Op 18 april gaan we daarover in gesprek met Meino Smit, een van Nederlands meest toonaangevende stemmen over agro-ecologie. 

Bioboer Meino Smit hield van experimenteren op het veld en werd al doende onderzoeker. In zijn proefschrift aan de universiteit van Wageningen toonde hij aan dat we naar een soberdere economie moeten, een waarin bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie volledig zal verdwijnen. Smit: "Een soberdere economie lijkt een verarming, maar de onderliggende vraag is: wat is welvaart, wat is een goed leven?"

Smits nieuwe boek 'Naar een duurzame landbouw in 2040' is een toegankelijke versie van dat veelbesproken proefschrift. Smit bewijst daarin hoe we van ons huidig landbouwmodel kunnen switchen naar een model met minder input. Smit heeft de kennis en de kunde om boeren én burgers hoopvol te stemmen.

Op basis van uitvoerig en gedegen onderzoek bracht Smit in kaart met welke inzet van land, energie en grondstoffen de Nederlandse landbouw functioneert. We toetsen zijn onderzoek aan de Vlaamse realiteit.

Tickets

Wanneer?

do. 18 april
Deuren: 19u30 Start: 20u00

Praktisch

Prijs: € 6.36
Facebook event

Ook binnenkort

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

Schrijf je nu in