Vzw t smiske proj 657 Backbac K c1a27

BackbacK

Backback stript de bigbandjazz van Duke Ellington tot trioformaat.

Ongeveer 100 jaar geleden begon Duke Ellington aan zijn indrukwekkende muzikale carrière in het New York van de jaren ’20. Naast zijn talloze bekende standards schreef hij bijna 2000 composities. Ellington is altijd een vernieuwer geweest die een brug kon slaan tussen de blues en de avant-garde. Gaande van de dansmuziek uit de beginperiode in de jaren '20, die hij bracht in de "Cotton club" in Harlem, over suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek, talloze opnames voor kleinere bezettingen en solo pianowerk.

Vandaag gaat Backback met het project “DEUK” aan de slag met een selectie uit zijn minder bekend werk. Geen “satin doll” dus, denk eerder aan obscure titels als “Oclupaca” uit de“Latin-American suite”, “Chinoiserie” uit “Afro eurasian eclipse”, of “Anatomy of a murder” uit de gelijknamige filmscore. De Bigband-arrangementen maken plaats voor de essentie, en dit met de beproefde nononsense aanpak de we van Backback gewoon zijn.

In het najaar verschijnt het nieuwe album van Backback, bestaande uit enkele verborgen parels uit het Ellington oeuvre. Dit wordt dan meteen het vijfde album in het 20-jarige bestaan van Backback, het trio dat nog steeds een frisse wind laten waaien door het Vlaamse jazz-landschap.

Filip Wauters - el gitaar, bariton gitaar
Marc De Maeseneer - bariton sax, tenor sax, keyboard
Giovanni Barcella - drums

Wanneer?

vr. 28 mei
Deuren: 20u00 Start: 20u30

Praktisch

Prijs: € 8

Ook binnenkort

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Schrijf je nu in