facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag19 oktober Singersongwriters: Kathleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere - 20u - 7 euro
Meer info

Puur om het plezier van het spelen, treden Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt aan met hun eigen songs én covers. Soms zijn ze met twee, een andere keer brengen ze gasten mee. Maar altijd spelen deze grandes dames met hart en ziel. Een intieme, warme avond gegarandeerd.

Pascale Michiels heeft al een aantal keer haar kunnen in 't Smiske geëtaleerd (Woodstock Unplugged, Group Deville met Matthias Sercu). Haar gepassioneerdheid bij het zingen is een must om mee van te genieten.Pascale Michiels toonde dat ze niet alleen kan acteren (Flikken, Ons Geluk,...), maar ook als singer-songwriter sterk uit de hoek komt. Ze doet het samen met Kathleen Vandenhoudt, een boezemvriendin.

Beide dames tappen hun repertoire uit op eikenhouten vaten gerijpte blues, folk en country en doen dat op overtuigende wijze. Eigen nummers, maar ook covers van Tom Petty of Lou Reed passeerden de revue. De stemmen van Vandenhoudt en Michiels, nu eens in close harmony, dan weer met Michiels er boven uit, gedragen door de ruwe sound van Vandenhoudt, passen bij elkaar als room op een toetje.

De wittekop, zoals Pascale Kathleen soms noemt, haar muzikale loopbaan staat vol namen van bekende collega's: Onder andere Roland, Kommilfoo, Arno, The Electric Kings, Guido Belcanto, Raymond vh Groenewoud, Bruno De Neckere, Guy Swinnen, Rick De Leeuw, Bulsjivism en de Laatste Showband konden al rekenen op haar medewerking. Maar haar carrière is zoveel meer dan name dropping , gewoon om aan te tonen hoe belangrijk een artiest wel eens zou kunnen zijn. Nee, bij Kathleen is dat de verdienste van talent en jarenlange inzet. Respect dwing je nu eenmaal af.