facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag22 september Sing for the climate in Asse - vanaf 18u - gratis, tot 21u
Meer info

Vanaf 18u potluck (samen genieten van de afzonderlijke meegebrachte portie eten, samen op een grote tafel vormt het een pallet van lekker eten).

Samen zingen.

Vanaf 21u benefiet voor grenzeloos milieu. www.grenzeloosmilieu.org

Al meer dan twintig jaar schuiven de wereldleiders de klimaatverandering voor zich uit. Jaar na jaar komen zij samen om dit probleem te bespreken. Jaar na jaar maken ze beloftes en leggen ze uit waarom deze of gene doelstelling niet of maar deels gehaald is. Vaak spreken ze hierbij in de toekomende tijd: tegen 2020 gaan we ..., in 2050 zal er... Ondertussen zijn de gevolgen niet meer te overzien en vallen er nu al massaal veel slachtoffers te noteren. Dit jaar zullen er 300.000 mensen sterven door de klimaatverandering. Slachtoffers die vooral in het Zuiden vallen.

Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichter bij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn.

Daarom hebben 58 organisaties besloten om de schouders te zetten onder een derde Big Ask. Deze organisaties heten de Klimaatcoalitie. Samen vertegenwoordigen ze een groeiende groep mensen die zegt: nu is het genoeg.

Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 roepen iedereen op om op zaterdag 22 en zondag 23 september mee te doen aan de grootse zangbetoging ooit. In elk dorp, in elke gemeente en in elke stad willen we mensen samenbrengen. Mensen zoals jij die het net als ons beu zijn. Beu om te zien dat er steeds verwezen wordt naar later. Daarom zullen we zingen, en dat zingen gaan we opnemen. Om te laten zien aan de wereld wat we bedoelen.

’t Smiske organiseert op zaterdag 22 september een zangstonde waarop iedereen die zich geroepen voelt om  mee te zingen & te jammen welkom is.

We komen samen om 18u en eten samen van een Pot Luck (iedereen brengt een gerecht voor 2 personen mee) en nadien zingen/jammen we de longen uit ons lijf ! Breng zeker je instrumenten mee !

De avond wordt afgesloten met een Benefietconcert voor Grenzeloos milieu met Bert Leemans en Tristan Driessens om 21u Allen Welkom!

Jam 4 the climate : Gratis

Benefietconcert: 10 Euro

Iedere gemeente kan meedoen en zijn stem uitbrengen !

Meer info voor vind je via: www.singfortheclimate.com

Verspreide het voort !