facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

woensdag21 november The Tannahill Weavers uit Schotland! - 20.00u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

Eén van de groepen die geschiedenis maakten, al is het omdat ze zoveel publiek, maar vooral muzikanten begeesterden door hun ding: The Tannahill Weavers uit Schotland. Van een heel goed jaar: 1976!

De Tannahill Weavers worden zonder meer gerekend tot het summum van de traditionele Schotse bands. Hun gevarieerde repertoire omspant de eeuwen met gedreven instrumentals, actuele songs en originele ballads en wiegeliedjes. Hun muziek laat jong en oud het rijke en gevarieerde muzikale erfgoed der Kelten ervaren. Deze veelzijdige muzikanten ontvingen door de jaren heen consequent onderscheidingen over de hele wereld voor hun uitbundige optredens en uitstekende opnames.
...

De Tannahill Weavers zijn een verpersoonlijking voor Keltische muziek, en als we ons aan superlatieven zouden wagen, noemen we hun talent gewoon "geweldig"
19 november in de Fagot (Ingelmunster)
20 november in de Beulebak (Antwerpen)
21 november in 't Smiske (Asse)
 
The Tannahill Weavers is Schotse folkband. De muzikanten zijn Roy Gullane gitaar en zang, Phil Smillie fluit, bodhrán en zang (zij zijn de oprichters van de band), Leslie Wilson bouzouki en zang, John Martin viool en zang en Colin Melville bagpipe. De band is in 1976 ontstaan bij een sessie in Paisley in Schotland en genoemd naar de Schotse dichter Robert Tannahill. Zij deden mee aan een aantal festivals in Canada en kregen daar grote bijval.