facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag23 november De Taalsmid ten strijde - 20.30u - 5 euro
Meer info - Reserveer!

Vrolijkheid met weerhaakjes: dat is het handelsmerk van de Taalsmeden. Jaarlijks trakteren ze iedereen ongevraagd maar goed bedoeld op een nieuwe voorstelling, met grappen en grollen, taalspelletjes én liedjes. Geïnspireerd op radio- en tv-programma's als De Rechtvaardige Rechters en Alles kan beter, maar niet gehinderd door enige gêne, haalt De Taalsmid alles en iedereen met naam en faam door de spreekwoordelijke mangel.

 

Dit jaar trekken de Taalsmeden letterlijk ten strijde, tegen Jan en alleman, tegen God en klein Pierke én tegen de verzuring. Hard tegen onzacht bedenken ze slogans voor allerhande protestbewegingen. Ze werken alternatieve stakingsvormen uit en trekken zonder vrees op oorlogspad. Een protestlied links en een betoging rechts: de Taalsmeden draaien er hun hand niet voor om. Tot nut van 't algemeen, uiteraard. Voor een betere maatschappij en een grappiger samenleving mag een mens als eens tegendraads doen. Ten strijde, dus. Voorwaarts, mars!

De Taalsmeden zijn Karen De Becker, Peter De Rop, Francis Van Rompaey en Hans Verdoodt. Voor de muziek zorgt pianist Paul De Wandeler, de presentatie is in handen van Anneleen Van Nylen.