facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag9 maart Head Full of Flames + Float Fall - 20u30 - 5 euro
Meer info

Twee straffe jonge groepen met een grote toekomst

Head Full of Flames


Head Full Of Flames, een bende van drie gasten en een vrouw aan de percussie, brengt met smaak een eigen line-up die onlangs ook werd vastgelegd op hun gloednieuwe EP getiteld “Seven Song ep”. Het album mag dan wel gedreven zijn door melancholie, maar dankzij een uitvoerig uitgekozen samenspel van instrumenten zijn ze erin geslaagd elk nummer anders te laten klinken. Met gitaren en ukulele’s, banjo’s en melodica, maar ook percussie, piano, basgitaar en trompet, neemt Head Full of Flames u mee naar een herfstige plek waar de laatste zomerse zonnestralen al kronkelend nog hun weg door het bos zoeken in de vorm van tintelende emoties. 

Wie oren heeft, weet dat deze groep geen onbekende meer is en hoorde de naam al eerder vallen in de context van het provinciale rockconcours Rockvonk; in 2009 werden ze er tweede (na Willow). Op Radio 1 werden ze al eens ‘vibe van de week’ en in februari stonden ze nog op ’t Smiskes podium tijdens Dranouterrally XS 2012 waar ze tevens de publieksprijs wegkaapten. Op vrijdag 9 maart komen ze het opnieuw gezellig maken, want met hun dromerige klanken passen ze perfect in de concertreeks van ’t Smiske intiem: gedimde lichten, fonkelende kaarsjes, een open haard en sfeervolle muziek voor een vlucht uit de koude, afstandelijke wereld. 

Beluister hier alvast een voorsmaakje van hun ep, te koop sinds 27 februari: http://vi.be/headfullofflames Float Fall

“Wij zijn geen koppel”, maken Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever duidelijk in een interview met Poppunt. Het duo leerde elkaar jaren geleden kennen op muziekkamp en in deze vriendschap bleek ook hun liefde voor muziek zich naadloos bij elkaar aan te sluiten. Ze laten zich inspireren door alles waar er op een interessante manier met elektronische en akoestische muziek wordt omgegaan. The XX en James Blake, bijvoorbeeld. Eerder stonden ze al tussen de finalisten op Rockvonk 2011 en midden augustus wonnen ze de Vi.be On Air prijs. Zondag 4 maart veroverden ze bovendien een finaleplaats voor Humo’s Rock Rally 2012. Rozanne (zang, toetsen, beats) en Ruben (zang, gitaar, beats) vullen een melancholische leegte met gevoelige melodieën en samenzang en spelen hiermee als waardig voorprogramma voor Head Full of Flames. 

Beluister hen hier: http://vi.be/floatfall


En kom dus vooral ook kijken en luisteren in ’t Smiske op vrijdag 9 maart, voor een avond muziek die u de winter zal doen vergeten. Wij garanderen alvast gezelligheid.