facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag16 december Smiske Intiem: Summer Bummer Downer Folk - 21u - 5 euro
Meer info

Summerbummerdownerfolk is een genre dat een reactie is tegen 'het gedoe' en de moeilijkdoenerij die met voorgaande elektrische bands gepaard gingen. Genoeg daarvan. Back to basics.

Wat begon als een akoestisch duo in augustus 2009 groeide langzaam maar zeker uit tot een band met min of meer vaste kern en een aantal gastmuzikanten.

Aanvankelijk speelde SBDF voornamelijk intieme setjes en huiskamerconcerten. Met twee gitaren en stemmen, later ook minimale percussie en mondharmonica concentreerde de band zich op sfeerschepping.

Momenteel evolueert SBDF richting een iets grotere sound. De percussie is nadrukkelijker aanwezig en wordt versterkt met bas. De twee stemmen zijn aangevuld met de vrouwenstem van Naomi Sijmons en elektrische gitaar komt meer naar de voorgrond.

Vrijheid blijheid, want nu kan SBDF naargelang de setting een keuze maken in nummers en bezetting, gaande van heel miniem tot groter, van down- tot uptempo, balades en folksongs.

In eender welke bezetting op eender welke plaats is er een constante : passie, oprechtheid, dramatiek en romantiek staan centraal.

In het voorjaar van 2011 werd SBDF geselecteerd als de vi.be selectie op Radio 1 (Allez Allez / Exit / Volume 1) en rijfde zo een week ariplay op nationale radio binnen.

In 2011 werd SBDF ook geselecteerd voor de Dranouterrally en haalde de ban de finale van de Maanrockrally.

Verder haalde SBDF ook een selectie voor Oost Best rockconcours.