facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag22 oktober Beuken in de Folk: Twalseree - 21u - 6 euro
Meer info

met een jonge boompje als voorprogramma

11 jaar geleden, bij het eerste officiële openingsweekend, speelden de muzikanten 't Smiske open. Jeremy met zijn smidse-opleiding als achtergrond en companen balswareeden de balvloer van ons klein kunstencentrum voor geopend. Vanavond spelen ze concert, hoewel af en toe wellicht een paar voetjes zullen schuiven.

Ook op de eerste Dansend Folk-CD leverden ze een stimulans door hun bijdrage. Als we in Vlaanderen zo graag folk spelen is dat ook dankzij deze bon-vivants die straffe muziek van hier spelen met de goesting om nadien te zwanzen en pinten te pakken en te voelen dat we ons goesting moeten doen. Graag leven en muziek van bij ons spelen.

Jeremy Vervoort, Ingrid Van Delden, Fries Lefevre, Tinneke Marivoet

Welkom!

Twalseree is een vijfkoppige folkgroep uit het Antwerpse. Zij brengen Vlaamse folk en hebben door de jaren heen een unieke plaats in het folklandschap weten in te nemen. uniek omdat de groep de traditie niet verloochent, maar tegelijk door smaakvolle arrangementen en veel eigen werk toch een onmiskenbaar eigen geluid ontwikkeld heeft. De groep heeft nog steeds een sterke reputatie als balgroep, maar ook een concertpubliek weten ze te boeien, niet in het minst door de afwisseling die de groep brengt: instrumentale nummers worden afgewisseld met liederen, met teksten die tot de verbeelding spreken.