facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

maandag15 augustus Waarom-Niet zonder geld in Vollezele - heel de dag - onbetaalbaar (iets te eten en te drinken? wees zel
Meer info

internationale ecologische bijeenkomst met folkmuziek!

De Geldloze Ontmoeting
Van 14 tot 21 augustus in Hof ter Hamme, Vollezele
 

2 betalingen:

- Geef het land beter terug dan het was

- Zorg dat je kan doen wat je het liefste doet (muzikanten: instrument meebrengen!!! breng je materiaal mee)


Ervaar de wereld een hele week zoals ze bedoeld is.
Geld vormt immers een barrière. Tussen onszelf en de anderen. Tussen onszelf en onze dromen. Tussen onszelf en de wereld.
Maar geen nood beste vrienden! Want is het niet wetenschappelijk bewezen dat geld slechts een abstractie is, een afspraak, een sociale conventie, … ?

En een probleem. Een gróót probleem. Indien letterlijk alle vormen van natuurlijke, sociale, culturele en spirituele rijkdom verdwijnen in de gapende wond en mond van een abstracte sociale afspraak en er ontzield uitkomen als harde munten, flinterdun papier en vele ongrijpbare digitale cijfers ten behoeve van enkele grijpgrage handen dan…

Wordt men wakker in de wereld van vandaag.
Velen weigeren dit moordende spel nog langer mee te spelen en bouwen alternatieven uit.

Laten we dus nieuwe afspraken maken; met elkaar, met de aarde, de planten, de lucht, de dieren en het water. Indien de mens in staat is een wereld te dromen zoals ze er vandaag uitziet dan moet het mogelijk zijn de wereld te realiseren waarvan we vandaag dromen.

Laat ons één week proeven van wat het zou kunnen worden. Breng een muziekinstrument mee, je zwemgerief, je talenten of enkele zaden en plantjes. Maar eigenlijk vooral jezelf. En laat die portefeuille thuis, op die foto van je lief na misschien.

Wij gaan spelen, een windmolen in elkaar knutselen, brood bakken, de aarde en onszelf soigneren, zingen, zaaien, planten en oogsten, kaas maken, koken op rocket stoves, eten, lachen, bidden, huilen, bewonderen en veel leren van wijze vrouwen en mannen.

Zonder geld.

Waarom niet?