facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag23 april Beuken in de Folk: Madingma (de gebroeders Timmermans) - 20.30u (deuren vanaf 20u) - 6 euro
Meer info

met Trio Dhoore als virtuoos voorprogramma

Trio Dhoore bestaat uit Koen, Hartwin & Ward Dhoore, drie broers uit het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem. Met een steeds grotere passie voor volksmuziek staan deze drie broers intussen vijf jaar samen op verscheidene podia over heel Vlaanderen. Trio Dhoore brengt een mix van eigen composities en fijn geselecteerde traditionele dansmelodien telkens op “Dhoore’s” wijze gearrangeerd. Met deze combinatie weet dit trio een sound neer te zetten die in de eerste plaats erg dansbaar is maar ook het luisterend publiek kan bekoren.
De gebroeders Koen (draailier, contrabas), Dhoore (diatonische accordeon, fluiten) en Ward Dhoore (akoestische gitaar)

En de beuk in de folk, niet alleen als groep maar vooral als individuen. Ze zijn overal te lande gekend en berucht. Waar ze binnenkomen, zijn ze er. Vaak met hun instrument! Gevoelige muzikanten, gevoelige broers ook.... en eigenlijk overal graag gezien. Nu in 't Smiske, we zijn content! Voor de mensen die hun demo kennen: Madingma, gewassen en gestreken.

Twee broers vertrekken elk op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van hun instrument en een speelbaar repertoire uit Europa. Onderweg ontmoeten ze elkaar geregeld en met plezier op jamsessies in de woonkamer, de kroeg of in de directe buurt van kleine en grote folkpodia. Zij brengen luchtige nummers, zowel geschikt voor concert, bal en animatie.

Instrumentale folk door de gebroeders Diederik (diatonisch accordeon) en Stefan (fluiten en doedelzakken) Timmermans. Stefan Timmermans verkent al van zijn veertien de (soms erg) kleine en grotere podia van Vlaanderen, eerst alleen met Arjaun, later ook met Fluxus en Bouquet Garni. Blokfluiten en doedelzak reisden mee naar Zweden (Ethno), Estland, Slovenië, Tsjechië of Gallicië. De echte basis waar hij leerde luisteren en samenspelen ligt dichter bij huis: de stages en pinkstertreffens in Galmaarden en Gooik. Samen met zijn broer Diederik vormt hij het duo Madingma.