facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag18 maart Dranouterrally 2011 - 20.00u - gratis
Meer info

Halve finales in 't Smiske

Ella Ray - Charlie Fields - Bvba De Backer - Breathe the Sound - The Fortunate Few

Ella Ray is de groep rond frontzangeres Tine Jagers die erin slaagt haar eigen zielenroerselen om te toveren tot frisse soulnummers!
Het gaat van laid back soul tot old school soul met zelfs invloeden
van hip hop en gospel.
Ze wordt daarin wonderwel ondersteund door een erg sterke band & backing vocals. In 2011 hopen ze de studio in te duiken voor de opnames van hun eerste plaat...

Charlie Fields ontstond als een zijproject in solovorm maar groeide vrij snel uit tot een trio. Kruisbestuiving bleek onvermijdelijk, waardoor zowel het vage label 'pop' als de etiketten 'folk' en 'singer-songwriter' op de groep zouden kunnen worden geplakt.
Maar goed; what's in a name?
Met een handvol nagelnieuwe songs, een knagende podiumhonger en een muzikale goesting om 'u' tegen te zeggen zijn wij klaar om ten strijde te trekken, op zoek naar uw luisterend oor.
Pieter Servranckx: zang, gitaar • Heleen Vander Beken: piano • Pieter Derboven: jazzgitaar

BVBA DE BACKER is de bonte verzameling vrienden en muzikanten die een jaar geleden besloten om samen aan een set Nederlandstalige nummers te werken. Hanne De Backer, toen nog in haar laatste jaar Kleinkunst op het Herman Teirlinck Instituut, zorgde voor de teksten en dacht in grote lijnen de muziek uit, maar BVBA DE BACKER staat voor de som van de verschillende delen.
Met muzikanten die zich zowel in de wereld van de jazz, funk, rock, klassiek en zelfs dubstep thuis voelen, kan het niet anders dan dat dit ook te horen is in de muziek die BVBA DE BACKER wil maken.
Een ontdekkingstocht die misschien nog in haar kinderschoenen staat, maar zeker en vast nog een mooie weg te gaan heeft. BVBA DE BACKER werd vakkundig voorzien van een sympathieke en strakke ritmesectie (Tijl Piryns (drums) en Seba Thomé (bas)), een besnorde gitarist (Martijn Andriese), een uiterst charmante blazerssectie (Vincent Brijs (baritonsax), Kris Van Hees (trompet), Lot Vandekeybus (euphonium)) en wordt aangevoerd door een frontvrouw met schoenmaat 42 en een stenenverzameling. Speciaal voor u brengen ze nummers over zomerse familiefeesten, bootvluchtelingen, gebroken harten en een buurman die trompet leert spelen.

Brengt lichte en gevarieerde up-tempo popsongs met invloeden van o.a. The Kooks, Dire Straits en Keane.
Wat Breathe the Sound kenmerkt zijn vooral de opzwepende ritmiek van Ziggy, de naar zijn eigen hand gezette sologitaarlijnen van Xavier, de gedragen baslijnen en het lichte pianospel van Pieter-Jan, de heldere
zang van diens broer Simon en de tweestemmige zang van de twee broers samen.
Door de creatie van eigentijdse songs die het persoonlijke geluid van de band weerspiegelen, probeert Breathe the Sound zijn stek in de Belgische en Europese muziekwereld te veroveren met als doen gehoord te worden 'Breathe the Sound' is daarom een nagenoeg perfecte omschrijving van wat de band wil dat mensen met hun muziek doen.

The Fortunate Few (finalist Zennetoer en Popfolio) brengt 'popular music' met een heel eigen, originele sound.
Door de bijzondere klank, neigend naar 'sing and song' en toch voldoende pittig, dompelt hun muziek je onder in een totaal nieuwe sfeer.
Soms balancerend tussen stilte en geluid, soms lekker 'groovend', maar vooral elke keer weer aangrijpend.
Deze band weet ontzettend goed stemmen te combineren en beschikt over een overtuigende leadstem.