facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag11 december Workshop: Uillean Pipes beginners (Stijn Van Beek) - 13u tot 15u - 12 euro (15 euro voor 2 workshops + concerten)
Meer info - Reserveer!

VERJAARDAGSWEEKEND 10 jaar 't Smiske: overdag

Stijn van Beek is een uilleann pipes en low whistle speler afkomstig uit Arnhem. Op jonge leeftijd kwam hij in contact met de Ierse traditionele muziek door naar festivals af te reizen waar hij plaatselijke muzikanten ontmoette. Aangetrokken door de oer-klank van de uilleann pipes bemachtigde hij al snel een eigen instrument en legde zich hier met hart en ziel op toe. Na twee jaar deed hij auditie voor de muziekrichting op University College Cork, in het zuiden van Ierland. Hier studeerde hij twee jaar, waarin hij veel leerde over de Ierse traditionele muziek en de uilleann pipes in het bijzonder, veel waardevolle contacten opdeed en veel optrad.

Bij ons is Stijn vooral bekend als piper bij Hot Griselda en Stargazer.

De eerste stage is de beginnerscursus en net zoals vorig jaar zullen er enkele instrumenten ter beschikking gesteld worden. Wees er dus snel bij en vermeld of je reeds beschikt over een instrument en/of je al ervaring hebt. Op die manier kan Stijn zich perfect voorbereiden en kunnen wij je eventeel aanraden de gevorderdencursus te volgen.