facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag20 november Theater: Yerma vraagt een toefeling - 20.00 u - 7 euro
Meer info

Asteek speelt Dimitri Verhulst

UITVERKOCHT

beklijvend theaterstuk van Dimitri Verhulst 
met live muziek

“Mag ik eens aan je borsten voelen?" vraagt Yerma aan haar zwangere vriendin Kristien.
Yerma wil kost wat kost een kind, maar haar man niet. Haar kinderwens wordt een obsessie en wekt er de jaloezie van haar man mee. Zelfs haar vriendinnen krijgen genoeg van haar geleuter over die kinderwens.

Het thema van de obsessieve kinderwens in dit stuk is tragisch. De onderdrukte sexualiteit, jaloezie, verlangen en verdriet zijn herkenbare emoties. De scherpe en weinig verbloemende dialogen grijpen het publiek bij de keel, al is de humor nooit ver weg.

De live muziek zwengelt de poëzie en tristesse nog extra aan. Het geheel is een aangrijpend stuk over de overweldigende kracht van verlangen.

‘Yerma vraagt een toefeling’ is een theaterstuk geschreven door Dimitri Verhulst naar ‘Yerma’ van Federico García Lorca.

acteurs: Katrien Moens, Nicole Van der Elst, Sven Maertens, Dany Van de Putte, Zjaklin Van der Borght, Kris Vermeiren, Dorien Van den Broeck; muzikanten: Jeroen Capens, Jan Coussens, Tom Tilley; regie: André Lefèvre; techniek: Jasper Stoefs; opnames: Gert Van den Cruijce en Jasper Stoefs; technisch advies en installatie: Hans Pauwels; affiche: Nele Berghman

 

Bekijk de foto's .