facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag11 december VERJAARDAGSWEEKEND: Dr Eugene en Peut ├ętre Demain in 't Smiske - 20u - 6 euro
Meer info

avondprogrammatie


De 4 muzikanten van Dr. Eugène verblinden je oren met hun verfrissende muziek. Zelfgeschreven melodiën en teksten dompelen je onder in een vernieuwend klanklandschap vol warme verrassing en speels experiment. Of zoals een toehoorder op een concert het verwoordde: "Muziek die balanceert op de grens tussen complexiteit en subtiliteit".

Nyckelharpa, viola d'amore, accordeon, gitaar, contrabas en zang toveren dansbare akoestische luistermuziek te voorschijn.

Op 23 oktober verscheen de langverwachte eerste CD van dit kwartet.
Bezoek zeker www.dreugene.be. Daar vind je een concertkalender (waar zeker nog enkele data bij zullen verschijnen) en kan je enkele nummers van de CD beluisteren.

Peut-être Demain is een 6-koppige groep jonge vrienden dat op hun eigen originele manier dansbare folk brengt. De nummers die ze spelen zijn van eigen hand en hebben bovendien altijd een zeer catchy melodie die ze vermengen met invloeden uit de rockmuziek, salsa, oosterse muziek, enzovoort. Geen idee is gek genoeg om uit te proberen. Zolang het maar goed klinkt!
De groep is jong maar verre van onervaren. Hun enthousiasme laat niemand koud en dit heeft er voor gezorgd dat ze al sinds de zomer van 2007 op veel binnenlandse maar ook buitenlandse podia mogen staan. Hun absolute hoogtepunt tot nu toe was een reeks van concerten in China op het International Folk Song Art festival in de miljoenenstad Nanning, in oktober 2009. Ook daar bleek hun originaliteit en jeugdig enthousiasme als een bom in te slaan.
In juli 2009 namen ze deel aan een wedstrijd op het gekende Lindeboom-festival in Noord-Frankrijk, waar ze met de eerste prijs aan de haal gingen. Dit heeft hen enkele dagen studiotijd in de Wildboar-studio opgeleverd die ze nu gebruiken om hun langverwachte debuutalbum uit te brengen. Deze cd komt uit begin juli 2010. We kijken er alvast naar uit!