facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag10 oktober Venus In Flames & Annelies Verbeke: About intimacy - 16u - 10 euro + lidkaart (1,5 of 6 euro)
Meer info - Reserveer!

Over ontmoetingen in het donker en de eenzaamheid van paren. Over samen reclamejingles zingen en dronken ruziemaken. Over onvoltooid verleden en overrompelend verlangen.

In About intimacy vermengen Venus in Flames en Annelies Verbeke noten en woorden tot een sensitief geheel. Een zeldzame aanraking tussen muziek en literatuur.

Het was Dimitri Verhulst die Annelies Verbeke en Jan De Campenaere (Venus In Flames) samen uitnodigde tijdens de Literaire Lente 2009 in de Vooruit in Gent. Voor de eerste keer deelden ze samen het podium en dat was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Dit resulteert in ‘About intimacy’, een voorstelling waarin beide artiesten zich onderdompelen in elkaars werk en er al zoekend en spelend nieuwe muziek en literatuur ontstaat, op het kruispunt van letters en noten.

Beknopte biografie Venus In Flames: Jan De Campenaere (Venus In Flames) won in 2000 de bronzen medaille tijdens Humo’s Rock Rally. Intussen tourde hij meermaals nationaal en internationaal, van kleine jeugdhuizen over de AB tot zelfs de Olympia in Parijs. Hij verzorgde voorprogramma’s van onder meer K’s Choice, Novastar, Stereophonics, Elbow etc. Hij bracht 3 albums uit en scoorde hits als ‘Better Man’, ‘Cynthia’s Gone’, ‘Easy Way Out’. De single ‘Hanging On’ van het laatste album ‘Intimacy’ was opnieuw een schot in de roos, met maandenlange airplay op Radio1, Radio2, Studio Brussel en MNM. Eerder tourde hij al door de culturele centra met de bijzonder succesvolle projecten ‘Living Roots’ en ‘Living Hero: Neil Young’, een all-star band met leden van KommilFoo, Yevgueni, Triggerfinger, Neeka en Ambrozijn.

We hadden hem twee jaar geleden ook al te gast op ons verjaardagsweekend!

Beknopte biografie Annelies Verbeke: Annelies Verbeke (1976) debuteerde in 2003 met SLAAP! De roman won diverse prijzen, verkocht meer dan 75000 exemplaren en werd 17 keer vertaald. In 2006 verscheen REUS en in 2007 de verhalenbundel GROENER GRAS, die op de longlist stond voor de Gouden Uil, genomineerd werd voor de Gerard Walschapprijs, vertaald werd in het Turks en volgens Humo een van de vijftien beste boeken van het jaar was. Zopas verscheen haar roman VISSEN REDDEN, die na tien dagen al aan een tweede druk toe was en volgens recensenten haar beste boek tot op heden is.

Naast proza schreef Verbeke ook filmscenario’s en theaterstukken (voor TgSTAN, voor Wunderbaum en binnenkort SkaGeN). Een tijdlang zorgde zij voor korte essays voor De Standaard en De Morgen. Ze was columniste voor DENG en is dat sinds 2006 voor NRC Handelsblad. Voor Goedele maakt ze literaire nachtelijke reportages.

Verbeke stond al meermaals op het podium met literaire tournees: Saint Amour in 2006 (België) en 2008 (Nederland), De Internationale (aan de zijde van Tom Naegels, in 2006) en Te Gek voor Woorden (2009).