facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

donderdag30 september Cursus VELT: Lang leve de oogst - 19u tot 21.30u - 5 euro
Meer info - Reserveer!

Bewaartechnieken om de oogst op een doeltreffende en gezonde manier te bewaren

Velt Groot-Asse organiseert samen met Voedselteams en ’t Smiske een instructieve demonstratie-avond waar een vooruitziende huiskok alles verneemt over de verschillende technieken om groen-ten en fruit langer te bewaren. Steriliseren of pasteuriseren, drogen, inzuren, zouten, inkuilen, … wat betekenen deze termen? Welke techniek is het best geschikt om bijvoorbeeld tomaten te bewaren? Wat heb je nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Dat komt allemaal aan bod. Bovendien krijgen deelnemers per seizoen informatie over de groenten en fruit van het moment met een geschikte bewaartechniek. Zo kunnen zij thuis zelf meteen aan de slag. Wie nog ergens een potje confituur of ingemaakte groenten heeft staan kan dit gerust mee-brengen. Het is de bedoeling dat er tijdens de vorming wordt geproefd en gepraat over goede bewaartips. De Velt-lesgeefster Elke Lemmens brengt voldoende demonstratiemateriaal mee.

Praktische informatie

De cursus heeft plaats in ’t Smiske, Gemeenteplein 7 te Asse op donderdag 16 september van 19u. tot 21.30u. Na een uurtje theorie volgt demonstratie, kennis en ervaringen uitwisselen maar ook van het resultaat proeven.

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan de vorming. Vooraf en bij voorkeur spoedig inschrijven is dus noodzakelijk. Dit kan door overschrijving van de luttele bijdrage van € 5,- (voor wie lid is van Velt of van Voedselteams volstaat € 3,-) op rek. 979-9577880-08 van Velt-Asse.

Info : R.Masschelein, Stationsstraat 39 – 1730 Asse tel. 02/452.78.13 www.asse.velt.be