facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

dinsdag27 juli Duo Fanfaar met Birgit Bornauw en Benjamin Macke en co in Vollezele - 20.00u - vrije bijdrage
Meer info

Bouwkamp en mini-festival in Vollezele

Huisvriendin Birgit Bornauw, meesterdoedelzakspeelster, en haar franse huisgenoot Benjamin Macke, gerenomeerde trekzakspeler bij bv Shillelagh vormen samen het Duo Fanfaar.
Na een poging tot klassieke viool in de muziekschool, ontdekt ze op vijftienjarige leeftijd de doedelzak in Asse en Gooik. Het Folkfestival Dranouter ziet er wat in en stuurt haar Europa rond ! Vele volksmuziekstages, optredens, Ethnokampen, opnames en groepjes later komt ze aan het conservatorium (Lemmensinstituut) terecht in de net opgestarte afdeling 'barokmusette en doedelzak'. Later, een meesterdiploma rijker en na een overdosis Barok met o.a . een samenwerking met het Orkest van de 18de eeuw o.l.v. Frans Brüggen, stort zij zich weer volop in de folk met groepen als Griff en the BBGE (Belgian Bagpipe Groove Experience).
Vandaag een felbegeerd lesgeefster doedelzak aan de academie van Gent, de volksmuziekstages in Gooik en elders. Een opera, folkbal, harmonie, den tap, dansinitiatie, muzieklessen of Russische liekes op accordeon: Birgit doet het allemaal ! :)