facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

woensdag10 november Group Deville met Mathias Sercu (Try-Out) - 21.00 - 6 euro
Meer info

Bovendien verovert Mathias met de smartlappen van zijn alter ego Staf Steegmans de podia, en wendde hij zijn zangstem ook aan voor het goede doel in de derde reeks van Steracteur Sterartiest. Sindsdien neemt muziek meer dan vroeger een belangrijke plaats in in zijn bezigheden. Samen met Bert Gielen richtte hij de coverformatie The Suspicious Minds en geregeld zingt Mathias als gastzanger bij andere groepen, harmonieën en bigbands.
Bij het grote publiek is hij waarschijnlijk het meest bekend om zijn televisierollen: Ubi Stevens in de immens populaire jeugdserie Buiten de zone (VRT, 1993 / 1995), Jos De Paepe in de twee Team Spirit series (VTM, 2003 / 2005), en Mickey in de tweede reeks van W817 (Ketnet, 2001). Wat betreft dramaseries maakt hij deel uit van de cast van de prestigieuze reeksen Diamant (VTM, 1997) en Ons geluk (VTM, 1995), en tekende voor gastrollen in zowat alle succesvolle Vlaamse reeksen sinds de jaren '90: Heterdaad, Flikken, Sedes & Belli, Recht op Recht... Voor Flikken bleef het niet bij die gastrol, want hij vertrolkt een kleinere vaste rol in reeks 9 en 10 van de populaire politieserie. Momenteel is hij te zien als Fred Rodenburg, 'the guy you love to hate' in de VTM-reeks De Rodenburgs.
Mathias’ carrière op het witte doek begon met een hoofdrol in Ad Fundum (Erik Van Looy, 1993). Hij speelde Jos De Paepe in de twee Team Spirit films (Jan Verheyen, 2000 / 2003), en een cameo in Iedereen Beroemd (Dominique De Ruddere, 2000). Hij verleende ook zijn medewerking aan een heel aantal kortfilms en documentaires/schoolvideo's, en zijn eerste stappen wat betreft animatiefilm zette hij in Surf's Up. In Zot van A. (Jan Verheyen 2010) vertolkt hij de rol van Arno.