facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag6 juni Duo Montanaro Cavez & Jef Caresse - 15u - 5 euro
Meer info

CD voorstelling én een feestje...

We verwelkomen weerom niemand minder dan Sophie Cavez, op diatonsiche accordeon, en Baltazar Montanaro, op viool. 

Sophie is gekend als accordeoniste bij onder andere Urban Trad (remember hun 2e plaats op het songfestival), KV Express, Dazibao, Soetkin Collier Quintet, Viva Niñas, Knopf Quartet en nog zoveel andere formaties.

Baltazar daarentegen is violist bij de Wanaminots, Cie Montanaro, les Frères Tarzanelli, Red Rails en eveneens bij nog heel wat andere groepen.

Als duo Montanaro/Cavez nemen ze je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden, verweven met klanken uit het oosten. Ze brengen hemelse muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder.

Hun gloednieuwe CD ook op ons APPEL REKORDS label, wordt eveneens voorgesteld.

Zij bespeelt een Castagnari-accordeon; 3 rijen en 18 bassen in sol en do, demiswing gestemd. Hij kent een grote muzikale invloed van z’n bekende vader, schildersbloed aan moeders kant, enerzijds de ziel van een tekenaar, anderzijds van een poëet en muzikant/violist… Goed schudden en laten bezinken… Dit recept vormt een stevige basis voor het duo Sophie Cavez en Baltazar Montanaro, vlot bereid met de meest ontspannen en natuurlijke ingrediënten. Ze verbazen ons met hun hoog luistergehalte, hun gulheid en hun meesterschap. Ze nemen je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden, verweven met klanken uit het oosten. Hun muziek is hemels en vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder.

Een intense uitbarsting van gevoelens … het leer op ritme gestreeld door Rudy the love machine, de parelmoeren knoppen zachtjes aangeraakt door Aurel ‘amore, de snaren welke Baltikinky smachtend aanstrijkt, zijn ondeugend in dienst van de duivelse accordeoniste “Jeff”…