facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag22 mei Vlaamse Klei: Brick (Solo) en Levien - 20.00u - 9 euro
Meer info

Nieuw talent

Brick de Bois is frontman van 'Brick & Betina', waarin hij aangenaam omringd is door een groep bezielde muzikanten. 'Brick & Betina' verscheen o.a. op het BOM-festival, stond op het grote podium van Zuiderzinnen en speelde dit jaar in de halve finale van de NEKKA-wedstrijd.

Brick de Bois laat in 't Smiske zijn grote liefde en zijn ware ik spreken. Hij bouwt er solo een platform om zijn ziel te luchten. Een terugkeer naar zijn muzikale roots, naar de zuivere kunst van het songschrijven, naar openhartig zijn en persoonlijk. Compromisloos, soms basic en sober, soms frivool en complex, maar altijd oprecht.

Brick brengt een uitgepuurd solo-optreden. Een singer-songwriter pur sang met eigen akoestisch Nederlandstalig werk. Songs vol poëzie, persoonlijkheid, pijn, plezier, perversiteit en humor. Een ventenziel beroert zijn gevoelige snaar. U hoort niet wat u weet. Boudewijn meets Luka, Raymô meets Joni, Brick meets You.
 

En dan is er ook het nieuwe soloproject waarvoor Levien samenwerkt met Jeroen Vanhaele (tekstschrijver, producer/presentator radio2 en auteur van “de stille zee” en “1001 gangen”). In deze unieke samenwerking gaat Levien op zoek naar de naakte Nederlandstalige rootsliedjes met de nadruk op het tekstuele. Melancholie en puurheid in zijn zuiverste akoustische vorm zonder poespas en franjes. Soms rauwe, soms diepzinnige, soms lieve maar altijd eerlijke songs. De eerste single van Levien “De ruimtevaarder en de kleine prins” is momenteel regelmatig te horen op de radio. Het is een knipoog naar de astronaut Dewinne en de prins die vindt dat er in de ruimte geen protocol hoeft te zijn. Maar bovenal is het een lied dat in deze verwarde tijden vertelt dat we nood hebben aan rust en aan dromen.