facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

woensdag17 maart Opstart voedselteams - 20u - gratis
Meer info

ism Gemeente Asse, vzw voedselteams,...

Eindelijk we starten met de voedselteams in Asse. Voor 't Smiske is het een project dat af en toe opgerakeld maar steeds uitgesteld werd. Onlangs heeft de gemeente Asse het initiatief genomen en zijn we gretig op de kar gesprongen. We hebben immers grote ambities om onze ecologische voetafdruk te beperken. En als we dan met een grotere groep mensen dan nog kunnen kiezen voor samenaankoop en ondersteuning van biologisch en/of lokaal geteelde groenten, fruit,... en andere voedingsmiddelen, dan zijn we op dat vlak ook een stap vooruit.

Vandaag 17/3 is het een laatste opstartvergadering. We hebben minimum 12 gezinnen nodig maar hopen op veel meer. Het afhaalpunt zal 't Smiske zelf zijn, het moment is donderdag in de vooravond (afhankelijk van de inzet van vrijwilligers). Iedereen is welkom!

Andere initiatieven op ecologisch vlak zijn: Bio-Cola van de Wereldwinkel, droogtoilet naast de gewone, de kieren en spleten van 't Smiske zijn gedicht, roken wordt ontmoedigd,... komende compostplek aan de achterdeur, eventueel kippen, onderzoek wat met het haardvuur... Lezingen rond ecologie-thema's op donderdagavond (22/4 Eco-kledij).