facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

donderdag22 april Aardevriendelijke kledij waarom een must? - 20u - gratis
Meer info

ism Velt, Soulmade,...

In het kader van de week van de aarde en het jaar van de biodiversiteit besluiten enkele plaatselijke organisaties van Asse om een boeiende infoavond rond ecotextiel te organiseren in 't Smiske.

Biovoeding is al een heel bekend gegeven bij de meeste onder ons. Over de problematiek binnen de textielsector is daarentegen nog niet zoveel gekend. Deze avond krijg je realiteitsbeelden te zien over de katoenteelt ,een enthousiaste gastspreker gaat dieper in op de huidige problematiek en geeft meer info over het web van de juistheid en betrouwbaarheid van eco certificaties.Nadien is er een open debat voorzien en kan U al uw (kritische)vragen stellen.

Het Chetna project is een van de ecologische projecten in India die getoond wordt die op een ecologische manier katoen gaan telen waardoor het telen en produceren mens-en aardevriendelijk blijft!Van zaadje tot eindproduct worden ethische belangen gerespecteerd!

Het lijkt allemaal ver van ons bed,maar bedenk vanwaar het grote deel van de kledij die wij elke dag dragen terecht komt en de voetafdruk die wij daarmee achterlaten op onze aarde en het leed dat veroorzaakt wordt door oa kinderarbeid en uitbuiting. Bewust zijn hiervan is een ding,het doen is een ander.,wij zetten alles eens op een rijtje! Verder worden er de avond zelf alternatieven aangereikt en kan je meedoen aan een kleine tombola waarmee je kan smaakt op een leuk ecologisch geschenk .

Gezamelijke organisatie van Soulmade,Velt,'t Smiske,Natuurpunt en wereldwinkel

met medewerking van Ecolena,Aleluja & Netwerk Bewust Verbruiken,WOC Ter Linde

Gastspreker: Kris Dom

met werken van Paolita De Clerck