facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag10 april Folkconcert: Surpluz - 20.00u - 7 euro
Meer info

Traditionele en daardoor net heel heel verfrissend!

Surpluz ontstond tijdens een krokussessie in ’t Ey gedurende de zachte winter van 2007. De groepsleden hadden, naast een beginnende griep, toen ook al de folkmicrobe flink te pakken. De samenspelgroep Saltarello van Bart de Cock (Kadril) en de Fanteyfare (’t Ey) waren daarbij een prima broedplaats voor hun muzikale ideeën. Als het maar even kan, improviseren Elke De Meester (accordeon), Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak en altsax), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar) en Bart Knapen (klarinet en bombarde) er duchtig op los. Dat levert vaak aangename verrassingen en onverwachte wendingen op. Het mag voor Surpluz immers altijd iets meer zijn.

Surpluz speelt zelf geschreven nummers. Niet te verwonderen als je weet dat drie van de vier leden momenteel muziek studeren. De folkgroep behaalde met haar dankbare dansbare muziek niet alleen een plaats in de finale van de Folkrally 2007, maar ook de tweede plaats én een onderscheiding op het Lindeboomfestival in Loon-Plage (Frans-Vlaanderen).

Surpluz creëerde in 2009 op vraag van Bart De Cock (Kadril) een speciaal programma met muziek van 't Kliekske. De première vond plaats tijdens de hommage voor 't Kliekske op Instrumentival in Gooik eind augustus voor een enthousiast publiek. Ook op het Internationaal Symposium over Folkmuziek in Antwerpen (november 2009) kreeg Surpluz veel waardering voor zijn originele mix van gezongen en instrumentale bewerkingen van het 't Kliekskerepertoire.

Surpluz is:
Elke De Meester: chromatisch accordeon, zang
Pieterjan Van Kerckhoven: Vlaamse doedelzak en saxen, zang
Jeroen Knapen: DADGAD gitaar, zang
Bart Knapen: klarinet en bombarde, zang

Bij ons in concert, de week erop 17/4 als balgroep in 't Ey!