facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag21 mei Iza (indie/jazz/pop) - Wolf (poëzie/muziek) - 21 - 6 euro
Meer info

betoverend

WOLF

Muziekduo Wolf (dichter en gitarist Joris Vercammen en zangeres-actrice Laura Verlinden) brengt met dichter en schrijver Lucas Hüsgen een betoverende mix van poëzie, muziek. 

Een nieuw project in 't Smiske. Omdat - in het kader van een interessant Europees filmdocuproject - Lucas Hüsgen in mei naar België afreist, kan dit een unieke combinatie worden.  Lucas publiceerde bij Querido net een nieuwe magistrale bundel: Vederbeds Lumière.
Het project bestaat in een samengaan van hun songs - deels gebaseerd op Lucas' nieuwe gedichten, deels eigen songs - met Lucas die zijn gedichten op muziek/ zonder muziek voordraagt. Lucas heeft een erg intrigerende manier van voordragen. Hij zingt - heel lichtjes - bijna. Wolf speelde een voorafname van dit project op zijn bundelvoorstelling te Amsterdam. Voorheen tourde hij met een veelbesproken voorstelling door de Nederlanden: Kregting - Lampe - Van Dixhoorn - Hüsgen. 

 

IZA

Het parcours van singersongwriter Annelies Tanghe is er één van schaven en polijsten tot de juiste vorm gevonden is. Met de band JinXS wist ze talloze pop-en rockwedstrijdjury’s te overtuigen van haar talent als frontvrouw. Maar aangezien ze ook het solopad wou verkennen, verliet ze de band in 2007 en stortte ze zich op het schrijven van eigen songs. Pianopop met een eigen smoel. En met succes, zo blijkt, want ze wist zich in de finale van Rockvonk te spelen.

Dat haar zangcapaciteiten ook anderen al opgevallen waren, mag blijken uit het feit dat ze samen met Frederik Sioen de backings op een nummer van Milows succesvolle debuutalbum voor haar rekening nam en vaste backingground zangeres en toetsenist was van Allan Muller. Ijverig aan de weg aan het timmeren, stond ze al in het voorprogramma van Marina Celeste, Sioen, Tom Pintens en Anton Walgrave.

HUMO over Iza in Humo’s Rock Rally 2006: “Een zangeres-pianiste met een uitzonderlijk mooie stem. Drie wondermooie folkpopsongs kregen we waarvan het tweede veruit het beste was van wat we in Leuven te horen kregen.”