facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag3 april Patrick Riguelle, Jean-Marie Aerts en Filip Casteels - 21.00u (deuren vanaf 20u) - 10 euro + lidkaart (1,5 of 6 euro)
Meer info - Reserveer!

In Ukkel (Brussel) is een klein groots kunstencentrum het Candelaershuys, met vaak een mooie eigenzinnige programmatie. “Bah ja, waarom niet, we gaan er eens over denken” was het antwoord van JM Aerts en Filip Casteels op hun vraag eens te concerteren op het Ukkels podium. En nu 3 april 2010: dit wordt een hoogdag voor de muziekliefhebber want het gelegenheidsconcert van deze drie (ja, ze brengen ook nog oude getrouwe Patrick Riguelle mee) kleppers van formaat is, nu al een kanshebber met stip om de trofee Concert Van Het Jaar 2010 mee te graaien.

Jean-Marie Aerts begon eeuwen geleden bij Split van Luk Van Kessel, speelde bij Verminnen, vormde samen met Stoy Stoffelen en Mich Verbelen Bien Servi, de begeleidingsgroep van Raymond van het Groenewoud. Maar deed vooral zijn eigen ding(en) bij TC Matic, de groep rond ene Arno. TC Matic werd één van eerste echte Belgische rockbands die met hun eigenzinnige en hoekige Europese blues alle grenzen doorbraken, zeker die van het geluid en de klanken. Met dank aan Jean-Marie! Ondertussen werd Jean-Marie Aerts ook één van de topproduces van de Lage Landen. Hij werkte met teveel schoon en groot volk om op te noemen, maar o.a. ook met El Fish waar hij Filip Casteels tegen het lijf liep.

Filip Casteels vormde met Steven De bruyn de spil van El Fish. Hij begon al heel vroeg met percussie, kreeg op z'n twaalfde een gitaar en vond in vaders platenkast een LP van Lightnin' Hopkins. En het spel zat op de wagen. Zijn gitaarspel is puur, rechttoe rechtaan en toch onvoorspelbaar. Filip beschikt daarenboven over een natuurlijk bluesy stemtimbre. Matuur klassevolk, met die Casteels kun je naar elke oorlog.

Riguelle dan, de genaamde Riguelle Patrick, die na al die jaren blindelings zijn weg kent naar het Candelaershuys; hij is dan ook, zoals zovelen, in Ukkel geboren. Een vakman pur sang, met een fantastische stem, multi-instrumentalist, meer dan gewaardeerde side-man bij ontelbare topbands, deed en doet mooie dingen samen met Hautekiet, en is begeleider van alle grote Stings ter wereld, met zijn De Laatse Showband. Riguelle, in zijn vrije tijd een notoir paardenliefhebber, is altijd te vinden voor speciallekes, zeker als hij kan spelen, (want dat is het voor hem gelijk een kind “spelen”), naast Jean-Marie en Filip, op ons podium. Waar de gitaren hebben het voor het zeggen zullen hebben.

Waarde muziekliefhebber, geloof ons op ons woord, en dit is nu echt geen promopraat : MIS DIT NIET!