facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag6 februari Mojostar - 21u - 5 euro
Meer info

zware muziekliefhebbers vieren feest!

Diepgeworteld in de bluestraditie, maar toch geen traditionele blues.  Mojostar raapt de draad op waar El Fish die heeft laten liggen.  Met hetzelfde soort sensuele zang die gedubt wordt door de gitaar; dat werkt als je ’t goed doet.  En dat doet Mojostar!

Simon begint zich na een paar jaar op het bluespodium daar al aardig thuis te voelen. Ook meer hedendaags vindt Simon zijn invloeden bij Radiohead en Jeff Buckley en tijdens de korte babbel die ik even met 'm had aan de toog viel ook meermaals de voornaam Filip...Alwaar ik al eerst dacht aan Philippe Cathérine, gezien z'n jazzverleden bleek het toch algauw om de meer evidente Filip Casteels te gaan, ooit frontman van nationaal bluesmonument  El Fish
maar ook nu nog steeds eigenzinnig en goed bezig, denk maar aan het SammyCuba project ! 'Mojostar' brengt eveneens een eigen kijk op de hedendaagse blues en hoewel de Hendrix invloeden soms nogal duidelijk zijn , bvb. in 'Thinkin' about you'  is het toch wel meer dan dat. Alleszins een stevige brok muziek, grotendeels zelf bij mekaar gepend en dat zien we steeds graag. Dat vertaalt zich in soms erg knappe stukken als 'Why did you let me down', mijn directe favoriet uit hun repertoire en ook te horen op de myspace van deze jongens, (vooral doen!). 'Mojostar' gaat voor het stevige werk en Thijs Louis van de Belbouchos toont zich vooral een uitstekend gitarist en waardige sparringpartner voor Simon,zo blijkt al gauw tijdens het optreden. Bijgestaan door een dijk van een ritmesectie Bart Borremans en een beresterke inventieve Koen Mertens aan de drums. Rockend en bluesy zonder dat je daar meteen rockblues moet mee associëren. Eigenzinnig dus en dan durf ik daar graag wat potentie in te zien, de tijd zal het uitwijzen. (naar een concertverslag van Jassepoes)

MOJOSTAR SIMON WITVROUW : guitar,vocals THIJS LOUIS : guitar PIETERJAN SEAUX : Bass TOON VAN DIONANT: Drums