facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag5 februari xTRAMUROS: Isbells VOLZET - 21u - 8 euro
Meer info

iets buiten de lijntjes

Voor de eerste keer in 2 jaar programmeren we met xTRAMUROS geen buitenlandse groep. En daar hebben we een goeie reden voor! Want ISBELLS, de groep rond zanger/gitarist/songschrijver Gaetan Vandewoude (Ellroy, Soon) heeft met ‘Isbells’ een prachtig debuutalbum gemaakt.

‘Isbells’ kwam dit najaar uit en werd ondertussen bijna doodgeknuffeld door de pers. En hun single ‘as long as it takes’ was meteen ‘hotshot’ op stubru, schopte het tot ‘single van de week’ op iTunes Nederland en wordt zowat op alle zenders grijsgedraaid. Van een hype gesproken. En terecht!

Al wie van wondermooie weemoed houdt in de lijn van Bon Iver, Fleet Foxes of Nick Drake mag hun concert in ’t Smiske niet missen, want dit soort muziek gedijt beter dan waar ook bij de rode gloed van het haardvuur en het sfeervolle kader van ‘t Smiske…

“Maar Jezus, wat word ik meteen bij de eerste keer dat Isbells in mijn speler zit geroerd door zoveel pure schoonheid. Vergelijkbare momenten deden zich alleen maar voor bij Either/Or van Elliott Smith en For Emma, Forever Ago van Bon Iver.” – OOR
“Is dit Belgisch?” (****) – DE MORGEN
“De Belgische Elliott Smith of Sam Beam (Iron&Wine) is waarlijk opgestaan en gaat harten veroveren” – EPPO JANSSEN

Isbells beluisteren: www.myspace.com/theisbells
 

Voorprogramma:

A Côté des Autres is een groep uit de regio. Hun muziek omschrijven ze zelf als ‘rustige muziek met wisselende invloeden, gebracht door vier jonkmannen met instrumenten’.

A Coté Des Autres beluisteren: http://vi.be/acotedesautres