facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag20 december Een dubbelconcert: Voci Partigiane en Fleur Hardi - 11u - 8 euro vvk/ 10 euro kassa
Meer info - Reserveer!

Italiaans a Capella en heerlijke stemmen met piano en snaren

1. VOCI PARTIGIANE del Nord:
A Capella. Uno, duo, tre, quattro…en ze kwamen uit het Noorden, hoorden en zingen Italiaanse partizanenliederen, in een ongewone meerstemmigheid. Eigen creaties zonder Mistero Buffo te vergeten.

Met “Senti le rane chi cantano” en “Maremma” sta je gebogen, temidden van een rijstveld. Met “E mi me ne son dao” vaar je langs San Michele, je hoort het klotsen van het water, het praten van de vrouwen in de smalle straatjes in Venetië.
Toen Hilde Frateur, één van de zangeressen, deze partizanenliederen samen met Wannes Van de Velde zong in 2001, ontstond de droom om deze liederen ooit in een programma te brengen. Zij woonde in Italië en zong Partizanenliederen in vele versies zowel met druivenpluksters en muzikanten. Nu met Voci Partigiane del Nord.
Een genot voor alle Italiaanse appassionati!
 
met: Rein Vanvinckenroye (Troisseur, Tribe,...), Evelyne Lauwers,  Dimi Dumo (Les Offs), Hilde Frateur

2. FLEUR HARDI Trio
Heerlijke stemmen, piano en snaren...
Hilde Frateur laat al iets horen uit haar gloednieuwe repertoire. Liederen rond liefde en afscheid maar n.a.v. het verschijnen van hun EP, stellen zij hier ook "Fijn Stof" voor. Een meezwepend lied waarbij Harry Viaene je met straffe en plezante pianomuziek door de stad laat rijden met of zonder Lange Wapper. De sublieme stem van zangeres Lenneke Harding (NL) zal je hierbij iets meer achterover laten leunen...

met: Hilde Frateur, Harry Viaene (Buurman), Lenneke Harding