facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag23 januari Vlaamse Klei: Lupa Luna en de Legende (met Elvis Peeters) - 20.00u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

2 uitersten: romantisch en rauw, maar toch nauw verbonden

Lupa Luna: Greet Garriau zocht na haar uitbundige avontuur met de groep "Fluxus", haar eigen weg en dit mondde uit in een muzikale reis naar haar eigen wereld. De verhalen van deze reis gaan over stadspoorten die diepe geheimen met zich mee dragen, de nachtmerries van vliegen en koningen, de zee, de stilte, de maan en de wolven….

Sam Van Ingelgem is de stuurman, en verzint nieuwe zeewetten op de basgitaar en Geert Waegeman zorgt voor de goede wind vanuit het kraaiennest met viool en mandoline. De toon van deze tocht is intimistisch en warm vocaal. De voornamelijk Nederlandstalige liederen worden afgewisseld door pittige instrumentale stukken met weerhaakjes. Stevig in de folk en kleinkunst geworteld brengen zij u hun programma met als rode draad: afscheid en verandering met een glimlach.

Zij presenteren u dan ook met trots hun eerste album: "Le ciel est au bout", vorig jaar in alle rust opgenomen en in eigen beheer geproduceerd.

De Legende:

"Op Bijt! Bijt! Bijt! profileert De Legende zich als de Vlaamse evenknie van Nick Cave & The Bad Seeds en Tom Waits: eigenzinnige artiesten met een individuele visie die indruist tegen alles wat op dat moment hip of modieus is." (De Morgen, 23/04/08)

"’De Legende bijt weer’ Wat er onder de hoes van Bijt! Bijt! Bijt! zit, is anders absoluut niet vies: donkere, broeierige teksten op hoog niveau, het dadaïstische grapje ’Konijn’, mooie arrangementen van Geert Waegeman en verwijzingen naar het punkverleden van Peeters in ’Aroma di Amore’ - in het eerste nummer van de plaat al meteen Sex Pistols én Stranglers."(De Standaard 4/04/08)

Bijt!Bijt!Bijt is een ongewoon Nederlandstalig album dat buiten de taal weinig gemeen heeft met andere Nederlandstalige acts. Vergelijkingen dringen zich eerder op met Nick Cave And The Bad Seeds, Tom Waits, Mano Chao of Under Byen. Elvis Peeters toont zich een meester in taalbeheersing en snijdt onderwerpen aan zoals alleen hij die kan verwoorden. Met composities van Geert Corbeels en arrangementen van Geert Waegeman die ook de productie waarnam.

Met: Chris Carlier: contrabas;  Geert Corbeels: piano, synthesizer, klavecimbel, backing vocals; Koen Van Roy: drums, sax; Elvis Peeters: stem; Geert Waegeman: elektrische gitaar, viool, elektrische mandoline, synthesiser, banjoline, autoharp, percussie, ritmebox, klavecimbel, cimbalen/brushes, backing vocals.