facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag14 november Pop: Zender en KD Blackbird - 20u - 8 euro
Meer info

Thijs De Clus en Kim Delcour en groep brengen zalige pop

Zender: de groep van Thijs De Clus uit Ninove

Drie jaar geleden bouwde Thijs De Clus (°1978) zijn tuinhuis om tot opnamestudio, schreef een hoop nummers bij elkaar en nodigde wat vrienden met muzieksmaak uit. Het resultaat van zoveel ijver: Acid Avenue, de eerste langspeler van Zender, zoals hij zijn soloproject doopte. Nu ja, soloproject: Zender klinkt verdacht veel als een groep – live bestaat Zender uit een zeskoppige band – maar blijft in de eerste plaats de muzikale speeltuin van Thijs De Clus. Het wemelt op Acid Avenue (Zuurstraat) van de referenties naar de streek rond Ninove, gekneld tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. Het platenlabel Sandy Hills Records is een verwijzing naar het nabijgelegen Zandbergen, en andere nummers van de cd heten ‘Forth City’ (Voorde) en ‘Dender Theme’. Klinkt alsof iemand wel heel erg trots is op zijn geboortestreek. “ Ik heb een haat-liefdeverhouding met Voorde”, zegt Thijs. “Roots zijn belangrijk, en dit is mijn thuishaven, waar veel van mijn vrienden wonen. Vader De Clus, die op Acid Avenue de 12-string, pedal- en lap steel voor zijn rekening nam, leadgitarist bij de legendarische Wim De Craene en nam de gitaarsolo’s op diens grootste hits voor zijn rekening ('Tim' en 'Rozanne'). “Wim heeft zelfs ooit nummers zitten schrijven op het terras van mijn grootmoeder met een fles jenever in de hand, wachtend tot mijn vader thuis was en ze het repetitiekot in konden duiken”, zegt Thijs.

 

Met KD Blackbird: Kim Delcour en Dre De Schouwer, halen we Brussel binnen!

Kim Delcour kennen we van BuB, de Brosella Suite, muziek Lod,... Daarnaast is Kim Delcour als leraar doedelzak en notenleer verbonden aan de volksmuziekschool van Gooik. Hij is van vele markten thuis en verrast door de vele achtergronden waar hij werkzaam mee is. Pop, Folk, Volksmuziek, Klassiek, ... singer-songwriter Kim Delcour met band: Dré De Schouwer (gitaar), Wim Degraeve (drums) en Wietze Minne (bas).
De stijl is moeilijk te omschrijven wegens zeer persoonlijk en gedistilleerd uit een veelheid van uiteenlopende stijlen, gaande van jazz, '80's tot prog rock en indie... Van Gainsbourg over The Cure: melodieuze, engelstalige pop die alle richtingen uiteenspat; geen franjes, enkel de basis: 1 zanger, 1 bassist, 1 gitarist, 1 drummer en 14 songs die op jullie oren worden uitgetest en ingespeeld; ziehier KD Blackbird: een nieuwe band, een nieuwe songsmid! Kim Delcours stem raakt met zijn klagend ijle stemgeluid de gevoelige snaren.