facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag12 december Groep Lieven Tavernier en Geert Vandenbon - 20u - 10 euro
Meer info - Reserveer!

de ware liedjessmid

"Lieven Tavernier zij geprezen voor deze ( De Fanfare van honger en dorst ) en andere geniale teksten. Eén van de mensen die Vlaanderen niet eert én zou moeten eren, zoals Emile Verhaeren. Eén van de grote zonen van Vlaanderen!"    ( Benno Bernard bij Friedl Lesage op Radio 1)
LIEVEN TAVERNIERs liedjes werden tot voor enkele jaren vooral door anderen op plaat gezet. Denk maar aan kleinkunstklassiekers ‘Eerste sneeuw' en ‘De fanfare van honger en dorst', opgenomen door Jan de Wilde. Zijn werk is verzameld op inmiddels vier cd’s en is een toonbeeld van integriteit en eenvoud, schatplichtig aan grote roergangers als Bob Dylan, Randy Newman, Woody Guthrie en Françoise Hardy.
Tavernier laat zich begeleiden door topmuzikanten als Bruno Deneckere, Sara en Gijs Hollebosch, die zijn uitgebeende weemoedige songs spaarzaam maar heerlijk aanvullen met piano, banjo, dobro, mandoline, lap steel. Heel knap, hoe deze toegankelijke en toch poëtische Nederlandstalige liedjes je ruimte geven om weg te dromen.

Vooraf speelt Geert Vandenbon die met zijn verrassend debuut kleinkunst opnieuw leert wat kleinkunst kan zijn.
Wijze kleinkunst van vandaag...
Gitarist Geert Vandenbon is een singer-songwriter die kiest voor het Nederlands als liedjestaal. Hij schrijft voor wie wil luisteren. Biografische songs maar ook liefdesliedjes. Favoriete thema's zijn: tijd, mijmeren, onderweg zijn, liefde, dood,…. De cd Landingsbaan (juli 2009) is zijn debuut en bevat 11 songs van zijn hand. Het album ademt een akoestische sfeer en is geproduced door Emile Verstraeten (Bart Peeters).
Samen met Patrick Van den Heede (bass, gitaar, bluesharmonica, percussie…) brengt hij een luisterprogramma met eigen songs, verborgen kleinkunstcovers en enkele vertalingen (o.m. van Dylansongs).
Geert Vandenbon haalde in 2007 bescheiden radio-roem met het nummer 'met Jou Naar De Tijd' (Kris Baert).

www.lieventavernier.be en www.geertvandenbon.be