facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag19 september Murga, Workshop eigentijds straatfanfare: muziek, dans, kostuum, woord - 20u - gratis
Meer info

 Ben je een artiest, een amateur-kunstenaar of ben je gewoon graag creatief bezig in groep? Speel je graag muziek? Heb je een vlotte pen? Is dansen je passie? Of wil je graag kostuums ontwerpen en maken? Kom dan zeker naar de Murga initiatieworkshop op zaterdag 19/09 om 20u in 't Smiske. De toegang is volledig gratis.

 
 
Wat is Murga?
 
Een murgais een eigentijdse straatfanfare waarbij muziek, dans, woord en kostuum gecombineerd worden tot één kleurrijk geheel. Het is van oorsprong een Latijns Amerikaanse traditie, maar sinds 2006 werd een interpretatie van het concept ook in België gelanceerd. Tijdens een jaarlijkse parade bezetten groepen muzikanten, dansers en woordkunstenaars voor één dag de straten van hun stad. In bonte kostuums, met originele teksten, dans en muziek wordt een uniek straatspektakel gecreëerd. Maar de murga’s leven het hele jaar door. Elke aanleiding is goed om een murga te laten optreden: buurtfeesten, festivals, ...
 
Bij Murga kan en mag alles. Essentieel voor elke murga zijn de vier basisdisciplines: muziek, beweging, woord en kostumering. De invulling kan op een heel eigen, originele en creatieve manier gebeuren. Het allerbelangrijkste is dat iedereen kan deelnemen aan dit muzikale avontuur, zowel bestaande verenigingen als individuen, professionele artiesten als amateurs, oud als jong, enz. Waar het om draait is de goede spirit. Verzin je eigen teksten, ontwerp zelf kostuums, haal toeters en bellen van de zolder en ‘shake that bootie’!!!
 
In Vlaanderen zijn er al heel wat murga's actief en ook in Vlaams-Brabant willen we het murga-virus volop verspreiden. Misschien iets voor jou?
 
>> www.murga.be
 
Wat zal er gebeuren?
 
Tijdens deze Murga initiatieworkshop wordt er stap voor stap rond de vier elementen van Murga gewerkt om deze daarna te integreren tot één geheel.
De workshop wordt gegeven door een trio dat zelf al lang bij een murga speelt en de echte murga-sfeer kan overbrengen in een nieuwe groep.
 
Deze workshop staat in het kader van de autoloze zondag in Asse op zondag 20 september. Het doel is om met deze kersverse, net klaargestoomde murga hier meteen ook de straat mee op te trekken in een kleine parade samen met enkele andere murga’s.