facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag21 maart klAsse: Viooljamsessie met vioolklas Filip Verpoest - 20u - gratis (lidkaart voor de liefhebbers)
Meer info

De muziekacademie van Asse toont zijn verborgen talenten

In 't Smiske hebben we het eigenlijk nog nooit echt serieus gedaan, behalve een paar keer. In 't Bronneken in den tijd voor 't Smiske wel een kleine TIEN keren, misschien ideaal om het nog es te herhalen... voor zij die het toen kenden, voor zij die willen weten wat dat toen was.
Een straffe jamsessie op de (eenvoudige) melodietjes van folk!

We zetten alle muzikanten van de wereld nog es samen! Een grote cirkel.... stilte... een beetje geroefel omdat een aantal jonge muzikanten hun instrumenten nog bijeenscharrelen. Een viool zet in... iemand herkent de melodie, een doedelzakspeler,... de oren van de nyckelharpa-speler staan gespitst. Hij snapt de melodie... en aarzelend valt een derde klankkleur in... en een bas, een drum....
Een mooi scenario, maar we hebben geen muzikanten uitgenodigd. tenzij uzelf komt. En daarbij nog uw instrument! Op onze website staat de muziekschool aangekondigd en we zullen hen de voorzet geven. Maar ook deze vioolleerlingen zijn gretig om samen te spelen en te leren luisteren.
Het belooft een griezelig gezellige avond te worden.... En breng uw grootmoeder en geburen maar mee, die hebben toch tijd. Iedereen mag mee tokkelen op de tafels (daarvoor staan ze er trouwens)
En nu zijt ge waarschijnlijk wel curieus wanneer enzo
Wanneer? Zaterdag 21 maart (na Laïs 20/3)
Waar? In 't Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse
Wat? Volksmuzikantenavond
Wat meebrengen? Al uw instrumenten, behalve kerkorgels (en publiek)
Wie? gij en al uw schoon vriendinnen (er komt ook een tapper die vrijgezel is en een beetje op zoek is)
Net zoals op vrijdag 5 december 2008 houden leerlingen en oud-leerlingen van vioolleraar Filip Verpoest opnieuw een Ierse fiddle avond. De strijkers gaan samen zitten met een pianist en een contrabassist om een aantal partituren uit de Ierse, Engelse, Amerikaanse en Klezmer volksmuziek te lezen. In Ierland is dat de gewoonte, en daar kent iedereen al de melodietjes uit het hoofd, ze worden er van kindsbeen af aangeleerd.