facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag20 maart Vlaamse Klei: Laïs/Lenski - 21.00u (deuren vanaf 20u) - 10 euro + lidkaart (1,5 of 6 euro)
Meer info - Reserveer!

Laïs komt! De 3 eigenzinnige meiden van het Hoge Noorden, Kalmthout. Zij brengen de DAAU-contrabassist Simon Lenski mee... En of we blij zijn! Reeds 15 jaar geleden, vanaf de eerste plannen er waren, om zoiets als 't Smiske op te richten, hadden we de wildste fantasiën dat alle folkgroepen ons klein podium zouden beklimmen. Ondertussen zijn er in 't Smiske al heel wat gepasseerd (Kadril, Urban Trad in kleinere bezetting, Ambrozijn,'t Kliekske,...) en beperken we ons niet meer tot het ene genre. Maar Laïs bleef toch wat de laatste verboden vrucht van de groepen die toen furore maakten. Hun carriére, heeft ook het folkgebeuren sterk beïnvloed, verruimt,... Men kan niet om deze meiden heen. Laïs, Fluxus en Ambrozijn waren de nieuwe lichting die het Appel/Wild Boar-label Alea lanceerden... Een gouden plaat...

Ondertussen zouden we hen oneer aan doen door hen nog steeds als een folkgroep te beschouwen. In de loop der jaren overtuigde Laïs zowel live als op cd een steeds breder publiek met drie pakkende stemmen op een bedje van Vlaamse folk. Dit geluid bracht hen op podia in binnen - en buitenland, op Dranouter maar evengoed op Rock Werchter. Jorunn Bauweraerts, Annelies Brosens en Nathalie Delcroix kennen hun wortels wellicht als geen ander, maar zijn steeds eigenzinnig hun eigen weg gegaan, een weg die hen siert.

Laïs zingt zowel uit oud als uit nieuw repertoire,van klassiek over traditioneel tot experimenteel. Stem en cello (het instrument dat de menselijke stem het dichtst benaderd) vullen elkaar op zeer mooie wijze aan, van intiem tot uitbundig, breekbaar, broos tot krachtig en gedurfd.

Graag reserveren (mensen die ook het Jacko Bond-concert (14/3) mee beleven, krijgen voorrang)