facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag6 maart Steven De Bruyn, Geert Waegeman en Toon Derison improviseren - 21u - 6 euro
Meer info

't Smiske doet de Laymust nog es open! Improvisaties op topniveau in het verlaten café naast 't Smis

Geert Waegeman heeft 't Smiske al verscheidene keren aangedaan. Hetzij met zijn eigen groep Cro Magnon, zijn filmbegeleiding, ... maar is bekender bij het grote publiek als violist bij Bart Peeters. Als muzikant en veelgevraagde componist heeft hij heel veel krediet en grote voorbeeld opgebouwd bij tal van muzikanten bv Laïs, Bub,... Vernieuwend, steeds nieuwe wegen inslagend, blijven onderzoeken,... Violist, mandolinespeler, synthesizer,... met tal van electronische spielerijen...

Steven De Bruyn
Muzikant, componist en autodidact Steven De bruyn (°1968) ontdekte de mondharmonica terwijl hij zijn masteropleiding in sociologie aan de K.U.Leuven beëindigde. Tijdens een postgraduaat aan de Hull University in Engeland, viel hij onder de betovering van de muziek. Terug in België werkte hij een tijdje aan de universiteit, maar een paar jaar later reeds kiest hij ervoor om zijn tijd volledig aan muziek te wijden. Oorspronkelijk werd hij geïnspireerd door blues en roots muziek, nu integreert hij meer en meer ook elementen uit andere stijlen, zoals rock flamenco, dance en wereldmuziek,….
In 1994 vormde hij de international bekende experimentele bluesband El Fish, waarmee hij van 1996 tot 2001 zes cd’s opnma. Na een inspirerend sabbatjaar, sticht Steven De bruyn in 2003 een nieuw uniek collectief, genaamd the Rhythm Junks. Hun debuut-cd Virus b-23 kwam in 2004 uit en in 2007 volgde het fel gewaardeerde Pop Off.
Ook al zingt of fluit hij in de studio, of speelt hij met samplers en omnichords, of op de kazoo, de mondharmonica (diatonische en chromatische mondharmonica en basmondharmonica) is altijd centraal blijven staan.
Live speelt hij meestal met zijn huidige band, the Rhythm Junks; daarnaast deelde hij het podium met El Fish, Roland Van Campenhout, Zap Mama, The Evil Superstars, The Hub (USA), De Mens, Little Axe (USA-UK), Eugene Chadbourne, Geert Waegeman & Pavl Fajt, Pascale Platel, Walter Verdin en vele anderen. In de studio verzorgde hij opnames voor Roland Van Campenhout, Axelle Red, De Mens, Raymond Van het Groenewoud, Satellite City, Wigbert, Geert Waegeman, Vera Coomans, Van den Heuvel, Slade (UK), Zen Zilla (Fr), Sharko,…
In 1998 en 2001 won zijn band El Fish een Zamu-Award, voor “beste live-act” en “beste Rootsband”. Meer recent werd Steven De bruyn opnieuw door Zamu bekroond, dit keer als “beste muzikant 2004”.

Toon Derison,
Ex-El Fish percusionist, is vandaag nog steeds zoekend in de muziek 'Les 'Generals' Jack', maar zich momenteel ook professioneel de vibes tussen mensen, jongeren vooral, met psychotische problemen aan het onderzoeken.