facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag4 april Vlaamse Klei: Ardei - 21.00u - 9 euro
Meer info

Nederlands in de nieuwe traditie van Yevgueni, Hannelore Bedert, Jacko Bond, Ardei,...

Het trio Ardei staat voor folk-pop van eigen bodem, een vrolijke mix van invloeden die vakkundig gebracht wordt door drie gelijkgestemde dames uit het Aalsterse: Elfi Strackx, Liesbeth De Lombaert en Claire Van den Bonne, professioneel begeleid door hun bezieler Bert Candries (ook bekend als bassist-gitarist van o.a. Johan Verminnen) wiens jarenlange multiculturele ervaring hem tot een veelzijdig en uniek muzikant maakt.

Met de nieuwe, pas verschenen cd "Paljas"en hun live-groep bewijzen ze dat ze hun eigen ‘vrouwtje’ staan als 3 front-madammen.

De groepsnaam zelf is ontleend aan de Roemeense vertaling voor het woord Paprika: Ardei. En dat is meteen ook waar dit trio voor staat: smaakvolle en kleurrijke muziek met een flinke scheut levensvreugde, een warme potpourri van Belgische, Ierse en Afrikaanse folk vermengd met subtiele elektronica en beats met een hoge dansbaarheidsfactor. Een Ardei optreden laat u nooit onbewogen, zoveel is duidelijk. Ook qua airplay mogen de dames op heel wat bijval rekenen: zo speelde Radio 1 regelmatig “Maité’en Rosie” uit hun eerste album “Ardei”.

Ardei zingt ook mee als gast op de cd " Hartklop "van Johan Verminnen in het liedje "l'Amour Toujours ".