facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag7 november GEANNULEERD Stoomboot (Niels Bouten-kleinkunst) met - 20u - 8 euro
Meer info - Reserveer!

Niels ‘Stoomboot’ Boutsen won in 2011 de Nekkawedstrijd. Sindsdien maakte hij drie succesvolle Nederlandstalige platen en werd hij onder andere genomineerd voor een MIA.

Deze avond zit vol verhalende liedjes zoals alleen Stoomboot ze kan brengen, en vol prachtige beelden die de brug slaan tussen wat er gezongen en verteld wordt. Tijdens de voorstelling wordt hij bijgestaan door Wide Vercnocke, een tovertekenaar die de voorbijvliegende thema’s live op het podium verbeeldt.

Op ‘Omdat We Naar De Zee Stromen’ bewijst Niels Boutsen andermaal wat een indrukwekkende waarnemer hij wel is. De opgedane observaties analyseert hij op een glasheldere manier, waarna hij ze in prachtige songs verwoordt, om ze dan later met zachte, soms fluisterende stem een immense uitstraling te bezorgen. ‘Omdat We Naar De Zee Stromen’ is zonder meer Stoomboots sterkste album tot nog toe.    
KEYS & CHORDS

Met 'omdat we naar de zee stromen' vertelt Stoomboot een kroniek van drie generaties, in zijn onmiskenbaar sprankelende taal.  En ook muzikaal verkent de Boot, na zijn jazzplaat met Zandland vorig jaar, verder nieuwe horizonten. Prachtig allemaal dus, maar ook: een tikje serieus. Gelukkig is er ook het dromerige Als God Bestaat, dat humor en speelsheid toevoegt aan het geheel. LUMINOUS DASH

met Niels Boutsen (zang, gitaar, verhalen) en Wide Vercnocke (live illustraties)