facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag24 oktober Sara Salverius Equinox (VOLZET) - 20.30u (deuren 20u) - 8 euro
Meer info - Reserveer!

In 2018 debuteerde Sara Salvérius met Trapped in Sight. Een emotionele soloplaat met muziek voor accordeon die ze maakte na de zelfmoord van haar zus in 2017. De cd werd warm onthaald en Klara vermeldde hem zelfs als een van de opvallendste van 2018.
Nu komt ze naar buiten met Equinox, een tweede solo-cd met eigen muziek.
In dit vervolg laat ze horen hoe verdriet en gemis een plaats heeft gekregen in haar leven, zonder dat het allesoverheersend is.
Tijdens de equinox, op twee momenten per jaar, zijn de dag en de nacht overal ter wereld even lang. Voor Sara is dat een mooie overgang van een droevige periode naar een tijd waar er meer licht is.

De pers over Trapped in Sight

Het zijn stuk voor stuk mooie, erg orkestrale en verhalende nummers geworden. Het accordeon klinkt alsof je naar een orgel zit te luisteren in een gotische kerk. Soms majestueus, dan weer ingetogen stil. (S. Vanderaspoilden)

Het verdriet en de machteloosheid waarmee de componiste worstelt, maar tegelijk ook de berusting en de hoop, het weerklinkt allemaal. (P. De Rop)
 
Het is daarom muziek die even speciaal is als doodgewoon, en daardoor ongelofelijk pakkend en vertederend.
Maar wie aan deze cd begint, luistert hem vanzelf helemaal uit. (A. Légat)

 

 
Sara Salvérius (Gent, 1985) studeerde accordeon bij Philippe Thuriot aan het conservatorium van Gent. Ze werkte mee aan verschillende folk- en wereldmuziekprojecten (Olla Vogala, Aranis, Griff,..) en trad o.a. op in Canada, Zuid-Afrika, China, Italië en Griekenland.
Samen met cellist Lode Vercampt en violist Wouter Vandenabeele vormt ze het trio Chansons Tryptique. Ze deelde het podium oa met Gwen Cresens, Tuur Florizoone, Rony Verbiest, Antje De Boeck, Osama Abdulrasol, Vera Coomans en vele anderen.
Sinds 2017 besteedt ze een groot deel van haar tijd aan eigen composities.