facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zondag4 oktober 20 jaar 't Smiske Verjaardagszondag Appelmoesband, Jan De Wilde en De Garre van Kornee - 15u - 5 euro Appelmoesband + 15 euro (voor 2de deel)
Meer info - Reserveer!

't Smiske houdt al 20 jaar het vuur brandend. Destdagcafé, zondagcafé, meer dan 1000 concerten (vaak 2 per weekend) in folk, akoestische muziek, jazz, rock/pop, Nederlandstalige muziek door muzikanten met die ontembare liefde voor muziek. Daarnaast is er Den Appel, al 40 jaar de grootste collectie folkcd's van de wereld, het Appel Rekords label, de gitaarcursussen, onze Appelmoesband.... Op het aambeeld mochten we al vele pareltjes in vorm smeden. Het vuur brandt nog....

Een verjaardagsweekend in corona-tijden, het is mogelijk op een gezellige en veilige manier! Zij die er graag bij willen zijn, vragen we te reserveren via bovenstaande knop met vermelding van het aantal personen en diens namen. Wij sturen je nadien een bevestigingsmail met verdere info.

Prijs: 5 euro Appelmoesband / 15 euro (Garre van Kornee en nog in bespreking)

Zondag wordt opgesplitst in een familie- en een concertgedeelte, hoewel iedereen natuurlijk meer dan welkom is om heel de dag te komen meegenieten. Vandaag ligt de nadruk op folk, waar ons hart van over loopt. Zowel hele jonge muzikantjes als diepgewortelde namen staan op het programma!

15u: De Appelmoesband Natuurlijk mocht onze eigen huisband niet ontbreken op deze dag. Vorig jaar bracht de Appelmoesband zijn derde cd ‘Geroezemoes’ uit, vol fijne liedjes om mee te zingen. Kinderliedjes verbinden generaties. De kinderen vinden het leuk om met muziek hun verbeelding te laten werken en volwassenen worden terug naar hun kindertijd gekatapulteerd.  Iedereen welkom dus voor dit grote zangfeest!

18u: Jan De Wilde
Jan De Wilde is een kleinkunsticoon, die we in die 20 jaar nog niet konden strikken. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het nog steeds in 2020. 55 jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … Op 1 januari 2019 werd Jan 75. Dat vierde hij met een verjaardagstour die nog steeds loopt en nu dus ook naar ’t Smiske komt. Twee verjaardagsfeestjes in één!

20u30: De Garre
Vijftien jaar terug ontstond – als een soort spin-off van Kadril en Follia! – een gezelschap dat in eerste instantie een gooi deed naar het balfolkcircuit. Hans Quaghebeur (accordeon, draailier, ukelele en banjo), Dirk Verhegge (gitaren en banjo) en Johan Fernand Decancq (sopraan- en baritonsax, dwarsfluit en doedelzak) zijn er van bij het eerste uur bij en kregen ondertussen het gezelschap van Bart De Cock (nyckelharpa en doedelzak). Ondertussen neemt de in Asse ingeweken West-Vlaamse Josefien Vercruysse de zang en fluit voor haar rekening.

Je betaling kan je doen op het rekeningnummer
BE16 9790 7648 1774 op naam van ’t Smiske (vermeld zeker de datum 4/10)

 

Info van de foodtruck Plat Du Joer van Mollem

-Pasta bolognese. €5
(-Pasta pesto met kerstomaatjes. €5)
-Bury Burger: hamburger met pijnboompitten, basilicum, zongedroogde tomaten en parmesan & saus. €5
-Cheesy Cheddar Wrap: warme wrap met cheddar, koriander, chili, kip en pijpajuin. €5
>> kan ook veggie: zonder kip €4