facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag25 april ANNULATIE: Erfgoeddag: gezelschapsspelenavond - 18u - gratis
Meer info

Spelletjes rond het vuur
In 't Smiske worden de oude spelletjesdozen, kaartspelen en rekkers bovengehaald. Schuif aan voor een avondje puur spelplezier. Ruil tv en ipad in voor een partijtje dammen, schaken, wiezen, .... Hoe goed kan jij tegen je verlies? Heemkring Ascania stelt bijzondere speldozen, kaarttafels en affiches van aftelrijmpjes tentoon en maakt van 't Smiske tijdelijk een mini speelgoedmuseum.
18.00 – 22.00 uur
’t Smiske, Gemeenteplein 7

Org: Gezinsbond Asse,  ’t Smiske, Heemkring Ascania en dienst cultuur

Za 25 april 2020

Goedenavond, goedenacht
Een wandeling met muzikale, verhalende en beeldende tussenstops op bijzondere locaties. Slaap- en nachtmuziekjes worden afgewisseld met Assese nachtverhalen. Hoe werden passanten destijds te slapen gelegd in het Oud Gasthuis? Verwonder je over oude avondrituelen en nachtgebruiken. Elke deelnemer gaat naar huis met een slaapmiddel van eigen bodem. Wedden dat je nadien als een blok in slaap valt!
start: 19.30 uur – Sint-Martinuskerk (deuren: 19.15 uur) – einde: ca 22.00 uur -  Asphaltcosite

Org: Dienst Cultuur, Kunstenacademie, Heemkring Ascania

Zondag 26 april 2020
Brood voor morgenvroeg
De beste broodjes worden ’s nachts gebakken. De bakkers van Hoeve Heierveld stoken hun oven warm. Benieuwd hoe het er in het gerestaureerde bakhuis aan toegaat, hoe de oven op temperatuur wordt gebracht en hoe goed er gekneed wordt? Zet je wekker heel vroeg en ga een kijkje nemen! Vroege vogels worden beloond met een heerlijke tas koffie en een kraakvers sneetje brood.
6.00 – 13.00 uur
Hoeve Heierveld, Heierveld 87

Org: Hoeve Heierveld, dienst Cultuur