facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag2 mei Annulatie: McDonnell Trio en Soazig Hamelin (Ierse Folk) - 20.00u - 8 euro
Meer info - Reserveer!

Opgegroeid met traditionele Ierse muziek in de familiale pub te Kilkenny, verkende Michael McDonnell al op jonge leeftijd de podia van de Londense bars. Toen hij als voormalig zeeman zijn anker uitwierp in Frankrijk, beladen met een knapzak vol liedjes, kon hij in de verste verte niet denken dat zijn twee zonen, Simon en Kevin, hem later zouden vergezellen op het podium. Michael voedde hen op met een gezonde mix van folkballades en bluegrass. In 2009 is er het debuut "Songbook" dat werd geprezen door de folkpers en de Franse nationale radio.
 

Het McDonnell Trio heeft er sindsdien een hele weg opzitten; al zingend met familie en vrienden, op festivals en andere muziekpodia. Eind 2014 volgde het tweede album "It’s a Long Way to Tipperary", dat bekroond werd met de “Coup de Coeur Musique du Monde” door de Charles Cros Academy of Music op het Bab el Med Festival in Marseille. In 2018 komt het derde album met onvervalste Ierse folk, "Songbox". Vorig jaar was Simon trouwens nog te gast in onze club met het piepjonge Fahrenheit, dat in residentie hun debuutplaat opnam.

Het trio brengt voor de gelegenheid violiste Soazig Hamelin (o.a. Insch en Transatlanticks) mee. Deze van oorsprong Bretoense muzikante begon op haar vijfde viool te spelen en raakte al snel gepassioneerd door het Ierse repertoire. Ze volgde universitaire studies in de muziekwetenschappen aan de Universiteit Rennes II en vervolgens aan het University College van Cork in Ierland, waar ze haar master in 2007 behaalde. Ze kwam daar in contact met Ierse muzikanten als Connie O’Connell, Ernestine Healy, Matt Cranitch, Caoimhín Vallely en vele anderen. Ze leerde ook de traditionele sean-nós zang van Eilís Ní Shúilleabháin.

Deze drievuldigheid, uitgebreid met Soazig, brengt ons hun blijde boodschap op z'n Iers!

Simon McDonnell - zang, gitaar, bodhrán
Michael McDonnell - zang, mandoline, banjo
Kevin McDonnell - zang, accordeon
Soazig Hamelin - zang, viool