facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag13 maart ANNULATIE - Jokke Schreurs - 20.30u - 7 euro
Meer info

Jokke Schreurs leerde, lang geleden, eerst fingerpicking (Blues, Ragtime, Pierre Bensusan, John Renbourn...) en ging dan Jazz spelen, met plectrum. Al gauw ging hij de twee combineren tot zijn toch wel bijzondere rechterhandtechniek met plectrum en twee vingers. Daarmee kan hij "volledig" spelen, melodie, harmonie en bas, zoals fingerpickers of klassiekers.

Jokke schreef uitgepuurde composities en bewerkte bestaande muziek voor solo-gitaar. Je kan voorbeelden horen op zijn twee solo-cd's "Mijnen Tijd"(2003) en "Gaan"(2011). Recent heeft Jokke zijn derde solo-CD uitgebracht, "Van mensen en dorpen", waarop duidelijk de evolutie hoorbaar is waaraan hij zowel compositorisch als technisch blijft werken. Op basis van dit werk van de laatste jaren gaat hij de uitdaging aan van alleen met zijn gitaar op het podium te staan. Aan de luisteraar om die muziek te definiëren.....

Jokke heeft veel en graag in kleine clubs en in huiskamers gespeeld, in die heerlijke atmosfeer waar mensen "te gast" zijn. Hij vertelt graag en praat graag met de mensen waar hij voor speelt, zoals het een goede gastheer betaamt.