facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag16 november Nekka-finalisten-avond: Iris Penning en Siebe Palmen - 20u - 7 euro
Meer info

De Nekka-nacht, de Nekka-wedstrijd,... Veel nederlandstalige zaailingen worden ondersteund door de Nekka-organisatie. Vaneigens dat we graag meebreien aan het vervolg: plantjes water geven, mee bekendheid geven, een fijn podium aanbieden....

Deze keer zijn de nummer 1 en 2 toevallig uit Nederland. Siebe Palmen en Iris Penning!

Iris Penning (1993) maakt Poëtische Pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, en een lettertype maakte van haar handschrift. In Maart 2019 kwam naar nieuwe plaat uit, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is. "De ultieme luisterplaat, die alvast op een shortlist mag voor plaat van 2019" - Platomania “Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat" – OOR www.irispenning.com

Over Siebe : Siebe Palmen (1989) is zanger/liedschrijver van verhalende Nederlandstalige liedjes waarin pop en kleinkunst harmonieus samengaan. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet hij iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.

In 2015 bracht Siebe zijn debuut-EP “Onkruid” uit. Op de bekende streamingdiensten is sindsdien meer werk verschenen, onder meer uit zijn eerdere oneman horeca-musical “Is alles naar mens?”.

Siebes teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomedische lading. De onderwerpen die hij bezingt zijn uiteenlopend, van de relatie tot maatschappelijke problematiek. Dit alles weet hij in een licht en helder poëtische, originele vorm te gieten. Met sarcasme en (cynische) humor. Toch benoemt hij juist ook de schoonheid. Kortom: Siebe is een zeer veelzijdig liedschrijver.

www.siebepalmen.nl