facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag15 november Duo De Schepper-Sanczuk (CD-voorstelling) - 20.30u - 7 euro
Meer info

Hun tweede album verschijnt nu bij Appel Rekords; een ideale gelegenheid om Anouk en Florian uit te nodigen voor een concert. Zij zullen ons opnieuw alle hoeken van de wereld laten zien op gitaar en viool.

Violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper vormen samen het Duo De Schepper-Sanczuk. Allebei groeiden ze op in een familie waar folkmuziek veel aandacht kreeg. Als tieners waren ze vaak aanwezig op concerten en folkfestivals in Vlaanderen. Zo startten ze ook op jonge leeftijd hun eigen band op (Bogus & Falafel) en speelden ze op heel wat podia. Later leerden Anouk en Florian elkaar kennen in de groep Broes waarmee ze een 8-tal jaren concerteerden op folk- en jazz podia in Europa en daarbuiten.

In 2015 ontstaat het idee om een nevenproject te beginnen: een duo van gitaar en viool. Door hun studie van jazz en klassieke muziek aan het conservatorium, tasten Anouk en Florian de grenzen af van wat folk allemaal kan zijn. Aangezien ze zelf de componisten zijn van hun muziek, is dat hoorbaar in hun tunes. Elementen uit onder andere Balkanmuziek, Braziliaanse volksmuziek en Ierse folk zijn terug te vinden in hun werk. Daarbij creëren ze dikwijls ruimte voor improvisatie, zonder hun folkroots te verloochenen. In hun debuutplaat 'Perron 12' dat uitkomt eind november nemen ze de luisteraar mee op pad in een groot gamma van folkmuziek, soms met up-tempo en energieke nummers, soms met lyrische, intieme melodieën.