facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag21 september Geert Vandenbon en Stephanie Struijk (NL) - 20u30 - 8 euro
Meer info

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.

Geert Vandenbon streek al es in 't Smiske (2009) als voorprogramma van Lieven Tavernier. Ondertussen hield hij ons op de hoogte als boekingsagent van vele fijne muzikanten. Dat hij zelf een fijne muzikant is, zien we nog liever.

Gitarist Geert Vandenbon (°1957) is een singer-songwriter die kiest voor het Nederlands als liedjestaal. Hij schrijft voor wie wil luisteren. Naar het verhaal én naar het lied. Zijn songs hebben een biogra sche drive. Zijn thema’s zijn liefde, tijd, mijmeren, vrede, afscheid, onderweg zijn,... Vaak heerlijk kabbelend, af en toe met een opstandige ondertoon. Zijn taal is spits, zijn verhaal helder.

Een eigen stem vinden in een liedje van een ander is iets wat Stephanie Struijck al eerder deed in het Engels, en nu dus ook in het Nederlands. Op haar nieuwe EP zingt ze liedjes van anderen. Het zijn songs die de Limburgse al sinds haar jeugd kent, zoals ‘De Peel in brand’ van Rowwen Hèze, en liedjes die ze al een tijdje live speelt, zoals ‘Verlegen’ van Bram Vermeulen en ‘Verliefd’ van Skik. Live opgenomen met alleen piano of gitaar staan deze songs op haar nieuwe EP ‘Liedjes van een ander’ die in januari 2019 zal uitkomen.