facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag19 april Poëzieclub en open mic - 20.30u - gratis
Meer info

Met trots stellen we de 2e bijeenkomst van de poëzieclub voor.

Wat is dat nu weer, die poëzieclub?
Met een drankje op de tafel en met onze neus in de poëzie bespreken we elke sessie een dichtbundel. Samen proberen we de centrale thema’s te vinden en geven we onze meningen. Jong en oud, vertrouwd of minder vertrouwd met poëzie, iedereen is welkom.
- Poeziëclub: 20u30
- Open mic: 21u30
 

Dichtbundel
In deze sessie bespreken we de bundel ‘De ziekte van jij’ van Joost Zwagerman. Joost Zwagerman was een befaamde schrijver van zowel romans, columns als gedichten. Hij won prijzen zoals de Gouden Ganzenveer en de Paul Snoeck Poëzieprijs. Zo leverde hij een uitzonderlijke bijdrage aan de Nederlandse geschreven cultuur. Op 51-jarige leeftijd besloot hij een einde te maken aan zijn leven. Zijn bundel ‘De ziekte van jij’ wordt omschreven als een lange liefdesmarathon waarbij de je iedere keer lijkt te verdrinken in zijn woorden, maar net op tijd weer bovenkomt. Het wordt dus een interessante leeservaring!

OPEN MIC
We komen eerst in ’t Smiske samen om 20u30 om de bundel te bespreken. Aansluitend is er een open mic waar iedereen zelfgeschreven teksten, gedichten van de besproken dichtbundel of lievelingsgedichten mag voordragen. Het wordt dus een avond vol poëzie en gezelligheid.gr
 

Gelieve de bundel ‘De ziekte van jij’ van Joost Zwagerman op voorhand al eens door te nemen, dan kunnen we er ons helemaal in verdiepen gedurende de sessie.

Voor meer vragen, mag je ons altijd contacteren.

Wij kijken er alvast heel erg naar uit!

Anna De Wolf en Lize De Ryck