facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

vrijdag15 februari Adam James Sorensen + Brother of a Feather - 20u30 - 7 euro
Meer info

Vanavond twee singersongwriters, de ene uit Chicago, de andere uit Hofstade. 

ADAM JAMES SORENSEN
Chicago indie folk singer/songwriter Adam James Sorensen maakt met zijn songs volgens Rootstime.be "balsem voor de ziel". Zijn album Midwest werd door folkproducer Evan Brubaker geproduceerd en o.a. gitarist Bill Frisell en singer-songwriter Rachel Harrington zijn er op te horen.
Adam James is een innemend verteller en performer. Zijn shows kenmerken zich door een grote muzikale intensiteit en een intiem geluid.

Antoine Légat (januari 2019): "In de zomer van 2012 bereikte ons ‘Midwest’ van ene Adam James Sorensen, een cd die de (auto)biografische haat-liefdeverhouding in snapshots met zijn vaderstad, Chicago, Illinois. De mistige bomenrij van ‘Midwest’ trok meteen onze aandacht. Eén luisterbeurt en we waren verkocht: al waren we met elke nieuwe song benieuwd naar het vervolg, we lieten telkens weer de vinger glijden over de ‘repeat’ knop, betoverd als we waren door de melodische pracht van de songs die Adam James (AJ voor de vrienden) op een omfloerste, ontwapenende manier vertolkt, terwijl rond hem een legertje muzikanten zorgt voor een sobere, ragfijne invulling.
Sindsdien hebben we de man gevolgd en menig concert meegemaakt in Nederland en België, telkens wanneer hij kwam overgevlogen van Taipeï (Taiwan) waar hij sinds jaar en dag woont. AJ, die jarenlang de planeet afliep als… jazzdrummer, bleek ook live eenzelfde finesse aan de dag te leggen: met enkel maar een gitaar weet hij een magische wereld op te roepen, een Tuin van Eden van elegante melodieën en pakkende poëzie vanuit de volheid des harten.
AJ schreef enkele songs rond het leven en in de stijl van Woody. Maar je vindt tevens een zielsmooie ode aan Taiwan, eiland van thee (‘Mao Kong’), een vertederend lied over een oude verloren liefde (‘Angel’), een song die onder meer zijn liefde voor onze lage landen onderstreept (‘Coming Back’) De man praat het dan nog eens gevat aan mekaar… Een concert van Adam James Sorensen is een louterende muzikale ervaring."

BROTHER OF A FEATHER
One man band from Hofstade.
Repertoire zijn moody- folky-rock - blues songs. Zowel eigen nummers als covers .
" Onder invloed van "; Bob Dylan , The Black Crowes , Lynyrd Skynyrd , Mavis Staples, The Delta Saints , David Wiffen,...
https://www.facebook.com/Brother-of-a-feather-245225516008790/