facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag13 oktober Folgazan (folkpop/folkrock) - 20u - 7 euro
Meer info - Reserveer!

Folgazán start in 2005 als een folkrockcoverband die al snel overschakelt naar eigen nummers en arrangementen. In 2007 behaalt de band zilver in de Dranouterrally. De groep verstevigt zijn groeiende live-reputatie met onder andere succesvolle en feestelijke passages op festivals en parkconcerten met als hoogtepunt een korte tournee in het VK en enkele optredens in NL en F. Na wat muzikantenwissels kiest Folgazán resoluut voor een Nederlandstalig repertoire.


 

In 2014 wordt 'De Groote Oorlog van de Kleine Belg' uitgebracht, een project rond WO 1 waarvan 'Zeppelinliedje', 'Balsem', 'Mère des Tranchées', 'Keizer Willem' en 'Kinderrijmpje' airplay krijgen op Radio 1 en 2.

In 2017 verschijnt 'Zee zonder zout', een album met als thema 'betovering' waarvan het nummer 'Hyena's in de stad' reeds voor de cd-release door Radio 1 ontdekt wordt. Folgazán verkent hierbij de grenzen van het emotionele spanningsveld in menselijke relaties: drift, lust en hunker betoverd in pure liefde, perfectie, verafgoding, hoop, overspel, jaloezie, verslaving, ... gevoelens die leiden tot positieve vibes of tot geheime en minder fraaie fantasieën, dit alles creatief verpakt in stevige popfolk of intieme melodietjes.

Op 13 okt stelt Folgazán deze CD voor aangevuld met nummers uit hun ouder werk.

Hanne Oosterlijnck: zang / Ruuth Oosterlijnck: zang

Bart Oosterlijnck: gitaren / Hein Vanhuyse: dwarsfluit & toetsen

Charlotte Peyskens: viool / Pieter-Jan Jordens: drum & percussie

Koen Vanderbauwhede: bas