facebook Vlaanderen Brussel

Binnenkort

zaterdag23 juni AmorromA (Jowan Merckx, Elly Aerden en Herman Acke) - 20.30u (deuren 20u) - 7 euro
Meer info

Na jarenlang het pad van de traditionele muziek bewandeld te hebben stelt AmorromA voor het eerst een programma voor dat draait rond gezongen tekst.
Als basis blijven populaire dansen als wals, mazurka, an dro, schottische... heel aanwezig maar evengoed krijgen andere genres een plaats. Zo is er ruimte voor kleinkunst, chanson, bossanova, gospel, musette- en manouchemuziek, blues, etc.
De stem van Elly staat op het voorplan en wordt subtiel ondersteund door de gitaren van Herman en het speelse gefluit van Jowan die tekent voor de instrumentale intermezzi.

De liederen worden in het Nederlands en het Frans gezongen. Ze vertellen over de dingen des levens zoals verlangen en afwezigheid, de behoefte aan stilte in een lawaaierige wereld, de draad verliezen en proberen weer op te pikken, afscheid en weerzien, vergankelijkheid, grijpen en loslaten, 't heilzame van natuur en cultuur, grootmoedigheid ondanks verdriet, geweld tussen partners, religie, extremisme, agnosticisme, de energie van gedachten, einde en nieuw begin, voorbijlopen aan de eenvoudige schoonheid van alledag, eenzaamheid en wat al meer...
 
De muzikanten zijn:
Elly Aerden, zang
Herman Acke, gitaar
Jowan Merckx, fluiten en percussie